Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska

Zbog opasnosti od širenja virusa prekinuli nogometno i košarkaško prvenstvo

Real Madrid - PSG
Foto: Pixsell/Reuters
1/3
12.03.2020.
u 13:08

La Liga je u utorak odlučila da će se utakmice igrati bez publike no nakon što je sindikat igrača zatražio otkazivanje kako se igrači ne bi zarazili na putovanjima i hotelima, natjecanje je zaustavljeno

Madridski Real u četvrtak je aktivirao protokol vezan za koronavirus u svojoj nogometnoj i košarkaškoj ekipi nakon što je jedan njegov košarkaš Trey Thompkins bio pozitivan na testiranju.

Nakon što je u 12 sati u Madridu održan sastanak organizatora španjolske nogometni lige, saveza i sindikata nogometaša donesena je odluka o otkazivanju prve i druge lige na dva tjedna.

La Liga je u utorak odlučila da će se utakmice igrati bez publike no nakon što je sindikat igrača zatražio otkazivanje kako se igrači ne bi zarazili na putovanjima i hotelima, natjecanje je zaustavljeno.

"S obzirom na situaciju nastalu jutros, vezanu za karantenu u Real Madridu te mogućnosti da su još neki igrači pozitivni na koronavirus u drugim klubovima, La Liga smatra da je došlo vrijeme za iduću fazu protokola vezanog za koronavirus", priopćili su iz španjolskog saveza.

"Bit će suspendirane utakmice, barem u iduća dva kola. Ova odluka bit će razmotrena nanovo nakon što završi karantena pogođenih klubova", dodala je La Liga.

Košarkaško prvenstvo također je prekinuto na dva tjedna.

Sa 2.277 zabilježenih slučajeva koronavirusa Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše oboljelih u Europi. Od tog broja polovica se nalazi u Madridu i okolici. U glavnom gradu i okolici je umrla 31 osoba od ukupno 55 u Španjolskoj.

>> VIDEO Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije