Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazana Kranjska Gora

Zubčić ostao bez prilike za Globus: 'Popil bum si jednu Koronu...'

Filip Zubčić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.03.2020.
u 10:51

"Zdravlje i dobrobit sportaša i svih ostalih sudionika, kao i gledatelja, naš su prioritet. FIS potpuno poštuje odluke nacionalnih i regionalnih vlada kao i njihovih zdravstvenih stručnjaka kada je riječ o javnim okupljanjima", objavio je FIS

Međunarodni skijaški savez (FIS) objavio je kako su zbog epidemije koronavirusa otkazane utrke veleslaloma i slaloma za Svjetski kup skijaša koje su se trebale održati u subotu i nedjelju u Kranjskoj Gori te kako je stoga sezona 2019/2020. i službeno završena.

"Zdravlje i dobrobit sportaša i svih ostalih sudionika, kao i gledatelja, naš su prioritet. FIS potpuno poštuje odluke nacionalnih i regionalnih vlada, kao i njihovih zdravstvenih stručnjaka, kada je riječ o javnim okupljanjima", objavio je FIS.

Filip Zubčić
1/5

Ranije u četvrtak organizatori utrka u Kranjskoj Gori objavili su kako su kod troje članova karavane Svjetskog kupa otkriveni simptomi bolesti COVID-19, a jedna od njih bila je i pozitivna na testu. 

Još prošloga tjedna otkazana je završnica Svjetskog kupa koja se trebala održati u Cortini d'Ampezzo od 18. do 22. ožujka.

Nakon što je otkazano posljednjih šest utrka iz kalendara, ukupni pobjednik Svjetskog kupa postao je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 1202 boda, 54 više od drugog Francuza Alexisa Pinturaulta, odnosno 161 više od trećeg sunarodnjaka Henrika Kristoffersena.

Otkazivanjem utrke u Kranjskoj Gori osvajač malog Kristalnog globusa u veleslalomu postao je Kristoffersen s 394 boda, šest više od drugog Pinturaulta, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić sezonu okončao na trećoj poziciji u toj disciplini s 368 bodova.

Sada je hrvatskom skijašu propala prilika da se u posljednjoj utrci Svjetskog kupa upusti u borbu za mali kristalni Globus u veleslalomu.

Kristoffersenu je pripao i mali Kristalni globus u slalomu, on je osvojio 552 boda, dva više od drugog Francuza Clementa Noela, a 57 više od trećeg Švicarca Daniela Yulea.

Foto: Instagram/Filip Zubčić

Hrvatski skijaš ostao je vedrog duha. Zubčić je na svom Instagramu objavio poruku: 'Popil bum si jednu Koronu u to ime.'

>> VIDEO Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

Ključne riječi

Komentara 2

ME
meditrad
14:14 12.03.2020.

Pozdrav simpatičnom dečku.

LA
laptopxp1
11:12 12.03.2020.

Popij koronu na eks, a za globus bude još prilika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije