Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo Plavi kreću u novu sezonu

Zajec: Lako za proljeće, samo da je proći Slovence

'12.07.2010. Zagreb - Velimir Zajec trener NK Dinama na konferenciji za novinare uoci nogometne utakmice pretkola Lige prvaka protiv Kopra. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
12.07.2010.
u 17:23

Mandžukić će ipak igrati u susretu s Lukom Koper iako na pripremama gotovo da nije osjetio loptu

Velimir Zajec imao je 13 godina kada je Dinamo zadnji put prezimio u Europi. Ne sjeća se tih utakmica, a danas mu, nakon 40 godina čekanja, ne pada na pamet da razmišlja o rušenju tog crnog niza.

– Kaj vam je, da mi je dočekati 1. rujna, preskočiti Koper, samo mi je to u glavi – odmahujući rukom u svom će stilu trener Dinama svjestan koliko bi značila pobjeda nad Lukom Koper.

Mi nismo bili na SP-u

– Ulazak u sljedeće kolo ostavlja nas u borbi za Ligu prvaka i Europsku ligu, a Europska liga nam je cilj. Imamo kvalitetnu momčad, ali Liga prvaka je iznimno teška.

Zajec je gledao Koper uživo, gledao je i videozapise i zaključio da igra kao Slovenija na SP-u.

– Imaju dvije linije po četiri igrača koje je teško probiti, dva dobra stopera i dva zadnja vezna. Da su normalni uvjeti, da iza sebe već imamo više natjecateljskih utakmica, bilo bi mnogo lakše. Ovako moramo biti srpljivi i agresivni.

Trener će brzo spustiti loptu na zemlju kad netko spomene da se ipak igra protiv Slovenaca, da ih je Dinamo redovito dosad izbacivao:

– Imaju dobrih stvari, a danas su svi taktički zreli, fizički spremni. Znaju igrati u dubinu i u širinu, imaju tehnički dobru momčad koju nije lako probiti. Uostalom, prvaci su Slovenije, čija je reprezentacija bila na Svjetskom prvenstvu. A mi nismo!

Zajecu je situaciju olakšala činjenica da su igrači prizdravili, pa će tako očito igrati i Mandžukić i Bišćan.

– Nisu u stopostotnoj formi, malo su igrali na pripremama, pogotovu Mandžo kojem nedostaje kontakata s loptom, ali potreban nam je, u napadu nemamo drugih rješenja. I Slepička se muči već četiri mjeseca s trbušnim zidom (samo je to prešućivao, nap.a.), bilo je tih ozljeda mnogo i morali smo improvizirati.

Grad je prazan

Sa Zajecom je teško našaliti se, na sve ima odgovor. Na zajedljivu primjedbu medija da baš nije ludnica za ulaznicama za današnju utakmicu, Zeko je "uklizao":

– Kao ni za vašim novinama. Ljudi su zasićeni nogometom zbog SP-a, Zagreb je prazan zbog godišnjih odmora.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
19:09 13.07.2010.

Dinamo mora protiv NK Koper odigrati atraktivno i silovito kao kockasti protiv Engleske. Biče onda golova i golova i Miran Pavlin če postiči svoj prvi hat-trick u Ligi Prvaka..

ZB
Zlatko-Banja Luka
17:35 12.07.2010.

Realno znači! Dinamo ima stadion među najboljima u Evropi, ima najbolje Brazilce u Evropi, ima najbolju i najsposobniju upravu u Evropi, ima najbolju skauting službu u Evropi koja strana pojačanja bira nepogriješivo, ima sasvim solidne odnosno prosječne navijače. Pa onda je svakako realno da prođe ekipu Kopra, ali po mom mišljenju najbolje bi bilo da se ovaj ,,velikan\" vodi devizom ,,važno je učestvovati, ne lagati sebe\" jer nekoliko prethodnih slučajeva pokazuju da je Dinamo u vrhu evrposkog fudbala u ligi zvanoj priče braće Grima.

OB
-obrisani-
17:46 12.07.2010.

zajec heheheheehehe kaj ti je to trebalo, samo zima je prije proljeca hehehehehehehehehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije