Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Zagreb u punoj Areni remizirao s Montpellierom, odluka o prolasku za tjedan dana

Susret Zagreba i Montpelliera u osmini finala EHF Lige prvaka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.03.2024.
u 22:28

Kod Zagreba je šest pogodaka postigao Zvonimir Srna, dok su po pet dodali Miloš Kos i Ivan Čupić. Tri pogotka su dali Davor Ćavar i Luka Lovre Klarica. Vratar Matej Mandić je imao sedam obrana.

Rukometaši Zagreba odigrali su 27-27 (11-13) protiv francuskog Montpelliera na domaćem parketu, u prvom susretu razigravanja za četvrtfinale EHF Lige prvaka. Odluka o putniku za četvrtfinale dogodit će se u uzvratu u Montpellieru 3. travnja, a pobjednika ovog susreta u toj fazi Lige prvaka čeka moćni Kiel.

Kod Zagreba je šest pogodaka postigao Zvonimir Srna, dok su po pet dodali Miloš Kos i Ivan Čupić. Tri pogotka su dali Davor Ćavar i Luka Lovre Klarica. Vratar Matej Mandić je imao sedam obrana. Kod Montpelliera su po šest golova dali Diego Simonet i Stas Skube, a pet Yannis Lenne.

Zagreb je vrlo loše u napadačkom smislu otvorio utakmicu. Silno se hrvatski prvak mučio kako probiti francusku obranu i doći do pogotka pa je tako nakon čak 14 minuta igre Zagreb imao tek jedan postignuti gol. Na drugoj strani Montpellier je u tom vremenu postigao četiri.

Razbudio se potom Zagreb te je do kraja poluvremena održao određeni kontakt sa suparnikom. Raspucao se posebno Miloš Kos koji je krajem prvog dijela zabio tri pogotka u nizu. Zagreb je stigao na minus od samo jednog gola, ali je nakon 30 minuta igre Montpellier ipak ima dva pogotka prednosti, 13-11.

Zagreb je vrlo dobro otvorio nastavak susreta. Odmah je izjednačio na 13-13, a po prvi puta je na utakmici poveo sa 16-15 pogotkom Ćavara koji je postigao tri gola na startu drugog dijela.

Kratkog je vijeka bilo vodstvo Zagreba jer je Montpellier uzvratio s tri pogotka u nizu i vodstvom 18-16. Sve do kraja gosti iz Francuske su održavali prednost, ali uporni Zagreb opet se potpuno vratio te je dvije minute prije kraja izjednačio na 27-27. Tim je rezultatom i završeno ovo dramatično 'prvo poluvrijeme' borbe za ulazak među osam najboljih momčadi.

Uzvratna utakmica u Montpellieru igra se 3. travnja s početkom u 20.45 sati.

Veliki korak prema četvrtfinalu u prvom je susretu napravio poljski Kielce koji je u gostima svladao danski GOG 33-25 (18-10). U pobjedničkom sastavu jedan je pogodak postigao hrvatski reprezentativac Igor Karačić.

U četvrtak će prve utakmice razigravanja za četvrtfinale odigrati Pick Szeged - Veszprem te Wisla - PSG. Pobjednik dvoboja Zagreba i Montpelliera u četvrtfinalu ide na Kiel. Bolji iz susreta GOG-a i Kielcea očekuju dvoboji protiv Magdeburga, Aalborg čeka pobjednika ogleda Pick Szeged - Veszprem, a Barcelona onoga tko pobijedi u ogledu Wisle i PSG-a.

Prve četvrtfinalne utakmice igraju se 24. i 25. travnja. Final Four se igra u Koelnu sredinom lipnja.

EHF Liga prvaka, razigravanje za četvrtfinale (prve utakmice):

Zagreb - Montpellier 27-27 (11-13)

GOG - Kielce 25-33 (10-18)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije