Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽAN ŽDRIJEB

Hrvatska doznala protivnike u kvalifikacijama za Euro 2026.

Croatia - Algeria
Foto: David Inderlied/DPA
1/4
21.03.2024.
u 18:42

Od 32 reprezentacije koje su u kvalifikacijama podijeljene u osam skupina, njih će 20 izboriti plasman za prvu fazu natjecanja. Prvoplasirana i drugoplasirana momčad svake skupine odlazi na završni turnir, a tamo ih već čekaju Danska, Norveška, Švedska i Francuska

Nakon što je na turniru u Njemačkoj sjajnom igrom izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu, hrvatska rukometna reprezentacija ima zadatak izboriti plasman na Europsko prvenstvo 2026. godine. Hrvatski rukometaši izgledaju sjajno pod vodstvo Dagura Sigurdssona kojem je cilj vratiti Hrvatsku u redove osvajača najvećih medalja.

Početak tog puta upravo je u kvalifikacijama za veliko europsko natjecanje. U srijedu je održan ždrijeb, a Hrvatska je smještena u skupinu 5 zajedno sa Češkom, Belgijom i Luksemburgom

VIDEO Rukometaši očarali svijet: Jedan podatak otkriva težinu španjolskog poraza

Naredno Europsko rukometno prvenstvo održat će se u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Nastupit će 24 reprezentacije. U završni su turnir automatski ušle reprezentacije iz tri Skandinavske zemlje i aktualni prvaci Staroga kontinenta, Francuzi.

Od 32 reprezentacije koje su u kvalifikacijama podijeljene u osam skupina, njih će 20 izboriti plasman na veliko natjecanje. Prvoplasirana i drugoplasirana momčad svake skupine odlazi na završni turnir. Dodatne kvalifikacije igraju četiri najbolje trećeplasirane momčadi. Četiri najlošije momčadi morat će igrati pretkvalifikacije za Euro 2028. godine.

VEZANI ČLANCI:

Popis po skupinama:

SKUPINA 1: Slovenija, Sjeverna Makedonija, Litva, Estonija
SKUPINA 2: Mađarska, Crna Gora, Slovačka, Finska
SKUPINA 3: Island, Grčka, Bosna i Hercegovina, Gruzija
SKUPINA 4: Španjolska, Srbija, Italija, Latvija
SKUPINA 5: Hrvatska, Češka, Belgija, Luksemburg
SKUPINA 6: Nizozemska, Farski otoci, Ukrajina, Kosovo
SKUPINA 7: Njemačka, Austrija, Švicarska, Turska
SKUPINA 8: Portugal, Poljska, Rumunjska, Izrael

GALERIJA Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

Croatia - Algeria
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije