Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zagreb Card Show – subota, 24. veljače - veliko okupljanje kolekcionara i izdavača sličica i kartica u Zagrebu

Zagreb Card Show
23.02.2024.
u 14:29

Dolazak momčadi Dinama u 11 sati!

Zagreb Card Show u Konferencijskom i event centru zagrebačkog hotela Hilton Garden Inn je događanje koje će po prvi puta u regiji okupiti distributere, prodavače, kolekcionare i sve zaljubljenike u sportske sličice i kartice, TCG proizvode i ostalu povezane memorabilije.

U subotu, 24. veljače 2024. od 10 sati svoja vrata će otvoriti prvi Zagreb Card Show. Događanje u organizaciji zaljubljenika u sportske sličice i najvećeg svjetskog izdavača sportskih kartica The Topps Company, namijenjeno je svim ljubiteljima sportskih kartica i sličica te TCG proizvoda poput Pokemon karata, Magic The Gathering ili Yu-Gi-Oh karata. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Ovo događanje je nastalo po uzoru na slične sajmove u zemljama Europe gdje je sakupljanje sličica i kartica puno razvijenije nego kod nas i gdje se ovim hobijem bavi veliki broj ljudi. Kako bi i Hrvatsku stavili na europsku kartu kod kolekcionara, odlučili smo napraviti slično događanje u Zagrebu – napominje Ivan Gašpert, idejni začetnik i organizator događanja.

Organizaciju Zagreb Card Showa odmah je prepoznao i najveći svjetski izdavač sportskih kartica Topps koji je odlučio podržati događanje i kao partner događanja uvrstiti Zagreb Card Show u svoj godišnji kalendar događanja.

Ivan Gašpert, organizator događanja je istaknuo: „Vrlo smo ponosni na činjenicu da je Zagreb Card Show kao originalno događanje prepoznao i GNK Dinamo Zagreb koji se odazvao našem pozivu i odlučio podržati događanje.“ Posjetitelji sajma moći će upoznati prvotimce najvećeg zagrebačkog nogometnog kluba i dobiti potpise na sličice i memorabilije svojih idola. Prvih 500 posjetitelja imati će priliku dobiti posebno limitiranu karticu GNK Dinama Zagreb koju će Topps izraditi ekskluzivno za Zagreb Card Show, a posjetitelje očekuje nagradna igra s vrijednim nagradama sponzora.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Središnje događanje će biti ponuda i razmjena sličica i kartica između kolekcionara. Tridesetak velikih kolekcionara iz regije i desetak prodavača/distributera će ponuditi veliki broj raznih artikala. Posjetitelji će moći razgledati ponudu na sajmu kao i nabaviti željene sličice i kartice te albume raznih kolekcija. Prisustvo su potvrdili kolekcionari i distributeri iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Velike Britanije kao i najveća europska kompanija iz Velike Britanije koja se bavi ocjenjivanjem uščuvanosti kartica i sličica – Majesty Grading Company. Svoj dolazak je potvrdio i najveći svjetski kolekcionar sličica Talijan Gianni Bellini, a jedan od izlagača na događanju će biti i Udruga sakupljača sličica Hrvatske Imam-Imam-Nemam koja iznimno doprinosi popularizaciji spomenutoga hobija. Zanimljiva je činjenica da je Udruga sakupljača sličica Hrvatske prva službena zajednica kolekcionara u Europi te danas okuplja više od 220 aktivnih članova s područja Hrvatske.

Uz razmjenu sličica i kartica posjetitelji će na događanju imati priliku čuti novosti i zanimljivosti iz svijeta kolekcionarstva kroz intervjue s gostima događanja. U sklopu sajma će se održati i izložba desetak zanimljivih tema iz kolekcionarstva sličica gdje će biti izložene neke od najstarijih i najrjeđih kolekcija sličica i albuma.

U godini kada se je za sve kolekcionare i povremene sakupljače dogodila velika stvar, a to je izlazak dugo očekivane prve kolekcije sličica HNL-a u izdanju Paninia, Zagreb Card Show će biti mjesto gdje će biti organizirana i najveća razmjena HNL sličica u Zagrebu i jedinstvena prilika da posjetitelji kompletiraju svoje albume i pronađu sličice koje im nedostaju.

www.zagrebcardshow.com
Subota, 24. veljače, od 10 sati
Hilton Conference & Event Center
hotel Hilton Garden Inn
Radnička cesta 21, Zagreb

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije