Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMNI TURNIR

Zadar osvojio turnir u Udinama

Toni Prostran
Dino Stanin
28.09.2009.
u 14:40

Dvjema novim pobjedama u pripremnim utakmicama, i to protiv FMP-a i Snaidera iz Udina te osvajanja turnira u tome talijanskom gradu, trener košarkaša Zadra Zmago Sagadin zadovoljan je, kako je kazao, i kad je riječ o obrani i kad je riječ o odgovornosti u igri koju su pokazali igrači.

Dobivati i kad je loš dan
– Za razliku od nekih prethodnih pripremnih utakmica, nije to više bilo natjecanje tko će postići više koševa, već su igrači pokazali potrebnu agresivnost. Bit ćemo spremni dobiti utakmicu i kad nemamo napadačku večer. Osobito to vrijedi za gostovanja na kojima trebamo pokazati jesmo li prosječna momčad ili težimo prema vrhu – istaknuo je strateg Zadrana, koji se mogao pohvaliti da je u Udinama FMP njegovoj momčadi ubacio samo 58, a Snaidero u finalu samo 60 koševa.

– Protiv momčadi iz Beograda vodili smo tijekom cijele utakmice, dok smo Snaidero razbili u prvom poluvremenu, kad smo im ubacili 7-8 trica, u čemu je prednjačio Rok Stipčević. Veseli što smo u tome razdoblju 20-ak koševa prednosti u nastavku uspješno održavali mirnom i pametnom igrom, za razliku od nekih prethodnih utakmica – istaknuo je Sagadin, koji je jučer opet kritizirao prilagodbu 18-godišnjeg zadarskog razigravača Tonija Prostrana na zahtjeve seniorske košarke.

Prostran je prelagan
Trener Zadrana je, naime, zamjerio Prostranu što je, umjesto da, po Sagadinovim zahtjevima, nastavi s povećavanjem broja kilograma i mišićne mase, sa 71 pao na 68 kilograma.

Iako gotovo nema igrača u njegovoj momčadi koji se nije ozlijedio posljednjih tjedana, Sagadin je istaknuo da nisu imali teže ozlijeđenih.

– Ozljede su sastavni dio sporta pa će ih biti i tijekom sezone. No zbog toga neću kukati, imamo dovoljno igrača – kazao je trener košarkaša Zadra.

a Nakon nekoliko godina, tijekom kojih bi prva prvenstvena domaća utakmica bila ujedno i prva prilika Zadranima da pogledaju svoje ljubimce, ova sezona donijela je prekretnicu. Zadar će, naime, u četvrtak u 18 sati u Krešinoj dvorani ugostiti povratnika u regionalnu ligu, momčad Širokog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije