Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFER

Vieira potvrdio prelazak u Manchester City

Patrick Vieira
AFP
07.01.2010.
u 11:46

Kapetan francuske nogometne reprezentacije, 33-godišnji Patrick Vieira, potvrdio je za Eurosport da napušta redove talijanskog prvaka Intera i prelazi u Manchester City.

Vieira je ove sezone upisao samo 16 nastupa u svim natjecanjima za Inter. Češće je grijao klupu nego igrao, a budući da bivši Arsenalov kapetan silno želi nastupiti na Svjetskom prvenstvu, premda je posljednju službenu utakmicu za tricolore odigrao još u rujnu 2007. godine, špekulacije o njegovu odlasku iz Intera i transferu u klub u kojem će igrati redovito i povećati svoje izglede za odlazak na Mundijal u posljednje su vrijeme bile sve učestalije.

Inter je u srijedu u 18. kolu Serije A u gostima svladao Chievo sa 1:0, a portugalski trener Intera Jose Mourinho potvrdio je nakon dvoboja rastanak s Vieirom, kojem je to bila posljednja utakmica u dresu talijanskog prvaka i vodećeg na ljestvici ove sezone.

Vieira bi već u četvrtak trebao biti podvrgnut liječničkom pregledu u Manchester Cityju, nakon čega će potpisati, prođe li sve u redu, 18-mjesečni ugovor. Za Eurosport je i sam potvrdio transfer.

- Sam sam sebi postavio cilj, a to je odlazak na Svjetsko prvenstvo. Želim se dokazati u Manchester Cityju, a njegova trenera Roberta Mancinija uvjeriti da sam isti igrač kakav sam bio pod njegovom palicom u Interu – izjavio je Vieira.

Crnoputi zadnji vezni nogometaš rođen u senegalskom Dakaru, vraća se, dakle, u Premiership, prvenstvo koje je odlično upoznao za devet godina provedenih u Arsenalu, od 1996. do 2005. godine. Nakon odlaska iz Londona jednu je sezonu odigrao u Juventusu, a od 2006. godine bio je član Intera. Za francusku reprezentaciju odigrao je 107 utakmica i zabio šest pogodaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije