Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IZBORU HZSN-A

Večernjakovac Tomislav Dasović sportski novinar godine: Ova nagrada je i za prijatelja Ćiru

Dodjela godišnjih nagrada i priznanja Hrvatskog zbora sportskih novinara
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/15
20.02.2023.
u 13:26

- Nagradu posvećujem obitelji i kolegama iz Večernjeg lista. Kada sam prvi put primao nagradu, 2020. godine, na toj svečanosti bio je i Miroslav Ćiro Blažević. Neizmjerno mi je žao što Ćiro i sada nije s nama, jer bio je idealan sugovornik za sve sportske novinare

Večernjakov novinar Tomislav Dasović dobitnik je nagrade za najboljeg sportskog novinara u Hrvatskoj u 2022. godini. Nagradu mu je dodijelio Hrvatski zbor sportskih novinara.

>> Pogledajte video

"U protekloj 2022. godini svojim je tekstovima, intervjuima, kritikama i komentarima Dasović ostavio važan trag u hrvatskom novinarstvu. Radio je ekskluzivne intervjue sa Zlatkom Dalićem, Ivanom Rakitićem, Lukom Modrićem, Borom Milutinovićem..., izvještavao s nogometnog SP-a u Kataru kao jedini novinar Večernjeg lista, radio reportažu iz sjedišta Uefe u Nyonu, pisao sjajne priče iz prošlosti hrvatske nogometne reprezentacije i Dinama, bavio se aktualnim problemima hrvatskog nogometa...

U svom radu i tekstovima Dasović je britak, kritičan, u službi javnosti. Posve mu je svejedno kojom se žanrovskom formom bavi, bitno mu je da prenese istinu i stav. Trudio se biti drukčiji, imati sadržaj koji nemaju drugi kolege i u tome često uspijevao, spretno balansirajući između print i web izdanja Večernjeg lista", obrazložio je HZSN zašto je nagradu dobio baš Dasović.

Tomislav Dasović rođen je 17. veljače 1973. u Slavonskom Brodu. U Večernjem je listu od 1. svibnja 2006. godine, specijaliziran je za praćenje nogometa. Izvještavao je sa Svjetskih prvenstava 2006. u Njemačkoj, 2014. u Brazilu, 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru te s nogometnih Eura 2008. u Austriji i Švicarskoj, 2012. u Poljskoj i Ukrajini, te 2020. godine iz nekoliko zemalja.

- Nagradu posvećujem obitelji i kolegama iz Večernjeg lista. Kada sam prvi put primao nagradu, 2020. godine, na toj svečanosti bio je i Miroslav Ćiro Blažević. Neizmjerno mi je žao što Ćiro i sada nije s nama, jer bio je idealan sugovornik za sve sportske novinare, bio je najbolji komunikator na ovim prostorima, ali i moj jako dobar prijatelj. Protekle godine puno sam puta razgovarao s njim, pa ovu nagradu posvećujem i njemu. Ova nagrada je najviše vezana za moj rad, odnosno praćenje nogometne reprezentacije za vrijeme SP-a, a svima koji smo izvještavali iz Katara taj uspjeh reprezentacije olakšao nam je posao i učinio nas produktivnijima, zato bih zahvalio i reprezentaciji i izborniku Daliću, jer su nas sve učinili ponosnima. Izborniku Daliću posebno zahvaljujem za veliki, ekskluzivni intervju koji mi je dao za Novogodišnji broj Večernjaka, možda je i taj intervju utjecao na odluku Zbora da mi dodjeli ovu nagradu - rekao je Dasović.

SVI DOBITNICI:
Nagrada za životno djelo: Darko Kolombo
Novinar godine: Tomislav Dasović, Večernji list
Nagrada Milka Babović: Antonija Dujmović, emisija Ženska strana sporta
Priznanje za fotografiju: Igor Kralj, Pixsell
Priznanje za komentar: Hrvoje Tironi, 24 sata
Priznanje za intervju: Alen Lesički, Germanijak.hr
Priznanje za lokalno novinarstvo: Umberto Piasevoli, Hrvatski radio Zadar
Priznanje za tv-reportažu: Vlado Boban i Stipe Antonijević, Nova TV
Priznanje za dokumentarni film: Zlatko Mijoč, Maxsport, režiser filma Generacija '82.
Posebno priznanje za projekt SP 2022 u nogometu: HRT, za projekt Qatara 
Priznanje za suradnju s medijima: Matea Parlov Koštro
Priznanje za press službu: Tomislav Pacak, HNS

Komentara 1

Avatar joshan
joshan
21:46 20.02.2023.

čestitka g.dasoviću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije