Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

UŽIVO IZ STUDIJA Ovo će bit' lom! Najzrelija Hrvatska koju sam vidio! Pogođeno sve, Jura igra utakmicu života

Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/4
09.12.2022.
u 16:53

Naš gost u studiju je nogometni trener Krunoslav Rendulić. S njim ćemo razogvarati uoči utakmice, na poluvremenu te na kraju susreta.

Hrvatska nogometna reprezentacija u ovim trenucima igra susret četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru. Protivnik je Brazil. Naš gost u studiju je nogometni trener Krunoslav Rendulić. S njim smo razgovarali uoči utakmice, na poluvremenu te ćemo razgovarati i na kraju susreta.

 

- Najbolje hrvatsko poluvrijeme na ovom svjetskom prvenstvu. Visoko smo ih stisnuli, dali smo do znanja da smo došli pobijediti. Na desnoj strani imamo prednost, malo smo modificirali trojku u centrali što je jasan znak izuzetno dobre analize. Jako sam zadovoljan - rekao je Rendulić. 

- Ja ne bi ništa mijenjao, stojimo pametno, čvrsto - zaključuje Janković. 

Svi sudionici emisije složili su se da je Juranović najbolji igrač poluvremena.  

- Vjerujem da će što više utakmica bude odmicala, biti veća nervoza na strani Brazila i veća šansa za nas - kaže Rendulić. 

- Bez obzira koliko s druge strane imali kvalitetu, utakmica se odlučuje u 90 minuta na terenu, a tu može biti svašta. A mi uvijek protiv boljih protivnika igramo bolje - kaže. 

Prognoze? 

- Loš sam prognozer. Prognoze su nezahvalne, ali ako budemo na ovom nivou, vjerujem da ćemo imati svojih šansi. Svi su odlični, nemamo slabog mjesta - kaže Rendulić. 

 

1/63

>> Prije utakmice: 

- Ovo je utakmica koju će pamtiti igrači jedne i druge momčadi bez obzira kako završila. Taktičke varijante u ovoj utakmici neće biti presudne nego emocionalno stanje u kojoj će jedna i druga momčad biti - rekao je Željko Janković. 

- Sigurno da je prisutna pozitivna trema, no jasno je da je ovo veliki rezultat za Hrvatsku. Svakog protivnika se može pobijediti pa i najboljeg. Ako budemo imali jako dobar dan, budemo raspoloženi, a oni ne, zašto ne prisustvovati veliko iznenađenju - rekao je Rendulić. 

 

Može li Hrvatska pobijediti? 

- Uvjeren sam da može. Brazil je u ovoj utakmici favorit, to ne treba skrivati. Može se protiv njih igrati, imaju oni slabih točaka. Prije svega tu mislim da oba beka. Desni bek to nije, tu je stoper. Njima može biti i povratna trka veliki problem. Neymar to radi selektivno. Mi moramo biti jako blizu, suzit prostor između linija, u linijama. S obzirom da imamo tri virtuoza u centrali vjerujem da ćemo doći do posjeda - kaže Rendulić. 

- Oni možda jesu najubitačniji u kontri, no ne treba nam to biti otegotna okolnost. Trebamo ostati čvrsto na zemlji, imamo kvalitetu, svoje adute, igrati otvoreno pa to bude - rekao je Rendulić. 

Mario Pašalić u prvom sastavu? 

- On je stavljen da pomogne Juranoviću, siguran sam da će ulaziti u centralu između linija i pokušati uspostaviti posjed. Vjerujem da je to bila ideja da s pet veznih dođemo do posjeda i svojih trenutaka - rekao je Rendulić. 

1/31

Komentara 1

BL
blackeder2022
18:01 09.12.2022.

Obrana ok,veza ok,napad profulan,Kramarić 0 a Petković jos i gori,spor,,kilav,nit trći,nit brani,nit puca jednostavno apsolutna 0 na terenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije