Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
derbi za Kup na rujevici

Hajduk opet u problemu, Leko do zadnje minute ne zna prvih 11: Ovako izgleda mogući sastav za obranu Kupa

Rijeka: Konferencija Hajduka uo?i finala kupa protiv Šibenika
Nel Pavletic/PIXSELL
23.05.2023.
u 19:20

- U Kupu nikad nema favorita, oni ne postoje. Postoje fokus, mirnoća i koncentracija na nogomet, rekao je Hajdukov trener Ivan Leko

Pred Hajdukom je utkamica koju 'ne smije izgubiti' - a takvih su ove sezone, ruku na srce odigrali svega nekoliko, uključujući i onu 'nultu' za trofej Superkupa i teško stradali od Dinama na Maksimiru. Trojicu trenera zamijenio je od tada Lukša Jakobušić, ali Ivan Leko je njegova 'zadnja šansa', njemu je u ruke dao svoj mandat, do kraja. Imaju još godinu dana, pripreme za sezonu započeli su već s Lekinim dolaskom, jer bitka za naslov bila je podgrijana priča, ne odveć realna za ovu momčad. Sutra na Rujevici za Hajduk je sve drugačije, osvajanje Kupa odnosno obrana naslova neće se slaviti ni blizu kao lani jer nije ni približno velik uspjeh. 

A trener Ivan Leko i prije posljednje utakmice sezone prepun je briga, opet je oslabljena zadnja linija s ozljedama koje su zadobili Boreković i Awaziem. Prvi je otpao, drugog će Leko čekati do zadnje minute. Finale je na rasporedu u srijedu od 19 sati a navala navijača iz Dalmacije kreće od ranog jutra, na putu za Rijeku bit će tisuće torcidaša i Funcuta, navijača Šibenika.

- Atmosfera će sigurno biti odlična, to su najljepše utakmice u svim ligama, kaže pred derbi trener Hajduka Ivan Leko.

U jednoj takvoj prije čak 23 godine pobijedio je Dinamo i osvojio Kup.

- Da, sjećam se, čovjek se sjeća lijepih trenutaka. A to je za mene jedan od ljepših. Dinamo je u tom trenutku bio bolji, ali mi smo u dvije utakmice uspjeli doći do trofeja. Uspomene su lijepe i dobre, ali je bitnije je sada ovo što se događa danas i sutra.

Vjerujete li da ćete podići trofej?

- Nitko neće biti sretniji od nas. Osjećamo energiju i ljubav od naših navijača. Respekt protivniku, ali vjerujemo u našu momčad i nadam se da ćemo imati i mrvicu sreće na našoj strani. Svaki put ove sezone sa Šibenikom je bilo gusto, istaknuo je Leko.

Protivnik je u nevjerojatnoj situaciji i u finale ulazi kao friški drugoligaš, ali sve se u jednoj utakmici može okrenuti ako dođe do iznenađenja. Fokus igrača mora biti maksimalan. 

- Došli smo do ključne utakmice o kojoj pričamo tjednima. Trenirali smo dobro i mirni smo, puni samopouzdanja i vjere u našu kvalitetu. Znamo što je Kup i da razlika u kvaliteti i formi nebitna. Imamo puno primjera u prošlosti, puno smo pričali i o tome.  Moramo napraviti sve da dobijemo. Imam grupu igrača koja je svjesna važnosti utakmice i da sutra nema favorita. U Kupu nikad nema favorita, oni ne postoje. Postoje fokus, mirnoća i koncentracija na nogomet, dodao je Hajdukov trener i potvrdio stanje u momčadi i ozljede koje su pokupili u Koprivnici na utakmici protiv Belupa.

Udarni sastav Hajduka čeka se do zadnje minute utakmice, a mogao bi izgledati ovako:

Ni Leko, kao ni trener Šibenika Damir Čanadi nisu uoči finala posebno vježbali jedanaesterce, obojica se slažu da se to ne može vježbati ni izrežirati, situaciju s utakmice nemoguće je približiti na treningu pa nisu ni gubili vrijeme.

Prošle sezone u finalu ključni igrač Hajduka bio je Dario Melnjak, a sada ističe: 

- U ovoj utakmici važno je samo jedno, da podignemo trofej. Brojke su sada manje važne, pa iako često gledamo statistiku ja volim kada se cijeni i onaj koji zatvara leđa. Nakon lošijeg uvoda u godinu pokazali smo da možemo bolje i sada izgledamo dobro u obrani i napadu. Vjerujem da će utakmica završiti tako da ćemo slaviti. Ne razmišljamo o tome da će biti lagano. Možda će ovo biti i puno teži ispit nego protivnik koji je na papiru u egalu, upozorio je bek Hajduka. 
 

 

Ključne riječi

Komentara 1

ME
Merlin123
19:53 23.05.2023.

Dajte molim vas, pa zar nije sramota da se unaprijed žalite. Eto Hajduk igra finale lige prvaka, a ne finale Hrvatskog kupa s budučim drugoligašem Šibenikom. Stvarno , Leko, zar te nije sramota da se žališ. Ako ne osvojite kup, bolje da pakuješ kofere, nisi ti nikakav trener

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije