Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
finale kupa na rujevici

Igraju za povijest, a onda idu u drugu ligu. Zna se tko jedini ostaje uz klub: 'Ovo je zadnja šansa'

23.05.2023.
u 17:38

U nevjerojatnoj situaciji su uoči utakmice finala Kupa igrači Šibenika koji su prije tri dana postali drugoligaši. Utakmicu s Hajdukom najavio je trener Čanadi.

Zadnja utakmica sezone, finale Hrvatskog nogometnog kupa sutra od 19 sati igra se na Rujevici, susreću se Šibenik i Hajduk, 13 godina nakon što su odigrali finale na Šubićevcu o kojem se u Krešimirovom gradu i danas žestoko raspravlja. Šibenčani kroz povijest gube važna finala i zato će za navijače kluba sa Šubićevca ovo biti posebna utakmica. Oni će naime, jedini i nakon nje sigurno ostati uz klub koji je na spektakularan način prosuo 11 bodova i zakucao sam sebe u drugu ligu. Oko tisuću ulaznica pripalo je Funcutima za finale. Najavio i novi gazda Željko Karajica da neće zbrisati ako ispadnu iz lige, ali obnovi kluba koja neminovno mora uslijediti tek će se pričati, sad je na redu Damir Čanadi.

Treneru koji je uspio u jednoj sezoni dvaput se zaposliti u  Šibeniku ugovor završava s utakmicom na Rujevici i sve osim proslave trofeja na Poljani gura ga kao isluženi kadar izvan plana obnove. No Čanadi ima još jednu utakmicu u kojoj nitko ne zna što od njegove ekipe može očekivati, s obzirom na viđeno u zadnjih sedam kola kada se Šibenik u ligi raspao.

- Kada ispadneš iz lige, onda je ovakva utakmica platforma za sve nas, za dokazivanje  U nogometu jedna situacija može sve preokrenuti, kaže trener Šibenika prije utakmice. 

Zadnja prilika da se dokažu nakon epskog ispadanja iz lige 

- U finalu smo i to je najbitnije, prvenstvo je prošlost. Srušili smo Dinamo, zašto ne bismo i Hajduk? Gledamo pozitivno. Proteklog vikenda smo bili depresivni, ali mislim da je ekipa spremna i da znaju što moraju odraditi. Mislim da to možemo. Jedna utakmica, izazov. je ogroman. Iako nismo favoriti i svi će kazati da su šanse 90-10 za Hajduk, želimo iskoristiti tih deset posto, rekao je Čanadi pa pojasnio kako je pripremao momčad za Hajduk.

- Pripremili smo se, prije svega moramo fizički biti na visokom nivou. Imamo još tu jednu utakmicu i to nam je prilika da pokažemo da vrijedimo. Znamo i prvi sastav, vraćaju se Perić i Iker Pozo. Vjerujem da ćemo biti agresivni i moćni.

Jesu li posebno vježbali penale, ako dođe do raspucavanja za pehar? 

Jeste li vježbali jedanaesterce i tko će braniti?

- Ne, penale nismo vježbali i ne znamo tko bi od igrača bio na terenu Teško je vježbati penale. Na vratima će biti Đaković, to je sigurno i tako stoji u ugovoru, kazao je Čanadi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije