Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ PROMAŠENI PENAL

Novi trener Hajduka krenuo pobjedom, bijeli minimalno slavili u Šibeniku

Novi trener Hajduka krenuo pobjedom, bijeli minimalno slavili u Šibeniku
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
22.01.2021. u 19:57

U utakmici 17. kola Prve HNL Hajduk je u petak pobijedio u gostima sa 1-0 Šibenik.

Hajduk je do pobjede došao pogotkom Teklića u 62. minuti, a nije iskoristio penal koji je dosuđen u sudačkoj nadoknadi.

Odmah na početku utakmice, u trećoj minuti domaća momčad je imala opasnu šansu pred vratima Hajduka. Pajić je ubacio pred gol, a Todorović je jedva u zadnji trenutak uspio "očistiti". Šibenčani imaju priliku sedam minuta kasnije,  Čurić je opalio sa 20 metara, ali je lopta prošla pored Hajdukovog gola.

Nakon toga u 13. minuti Gyurcso dobiva loptu na desnu stranu i ubacuje u pet metara za Diamantakosa, koji u kontaktu s Mesom pada, ali sudac Batinić smatra da nije bilo prekršaja za penal iako je Grk tražio kazneni udarac.

U 22. minuti Hajduk ima ozbiljnu priliku, nakon kornera loptu je u peterac dobio Vušković koji ipak promašuje.u 
Šest minuta kasnije Caktaš izvodi s 30-ak m slobodan udaraca nakon šo je srušen Diamantakos, ali se lopta odbila od vratnice.

Šibenik je opet u prilici u 38. minuti, iz kontre. Sahiti je ukrao loptu Gyurcsu, dodaje za Princea koji pokušava pucati s desetak metara, ali je blokirao Vušković. Na kraju poluvremena  Diamantakos ima priliku najprije u 41. minuti, ali pogađa Musu u bloku. Četiri minute kasnije Diamantakos opet tuče, ali Labrović odbija loptu, točno na noge Teklića koji puca iznad gola.

Nakon prvog poluvremena u kojem je Hajduk imao više prilika, drugi dio utakmice opet počinje prilikom domaćina. Prince je izborio korner za Šibenik, Mesa tuče glavom, ali Kalinić brani. Šibenik opet ima ozbiljnu priliku u 54. minuti. Prince je spasio loptu s korner linije i ubacio je u kazneni prostor gdje je Sahiti poluvolejem puca prema Hajdukovom golu, no Kalinić je obranio lijevom rukom.   

Tri minute kasnije Hajduk je u prilici, Todorović je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu za  Atanasova, ali je obrana Šibenika očistila u zadnji trenutak. 

No Hajduk dolazi u vodstvo u 63. minuti, a strijelac je Teklić. Atanasov je izveo slobodni udarac, a Labrović je odbio. Najbrži na lopti je bio Teklić i s tri-četiri metra loptu je ugurao u gol.  

U 70. minuti je Jakoliš, koji upao u igru umjesto Diamantakosa, pobjegao obrani Šibenika i zabio, ali je bio u zaleđu i Batinić je poništio gol. 

U 72. minuti Šibenik je opet u prilici, Kvesić je pobjegao Hajdukovoj obrani, našao se sam pred Kalinićem, ali puca pored gola. Osam minuta kasnije Atanasov se probio, puca sa 16 m, ali Labrović brani. U sudačkoj nadoknadi sudac dosuđuje jedanaesterac za Hajduk nakon prekršaja na Umutu, ali je s bijele točke neprecizan bio Caktaš.

Utakmicu je na praznom Šubićevcu sudio Damir Batinić iz Osijeka. 

Strijelci: Teklić (63)

ŠIBENIK: Labrović, Mesa, Schildenfeld, Čurić (69 Rak), Kvesić (Todorski), Pajić , Bilić, Bulat, Sahiti, Ampem (Laća), Jurić. 

HAJDUK: Kalinić, Todorović, Simić, Vušković, Čolina, Jurić, Atanasov, Teklić (83 Umut), Caktaš, Gyurcso (73 Jairo), Diamantakos (66 Jakoliš). 

Ljestvica:
1.Osijek 17 11 3 3 27:15  36
2.Dinamo 15 10 3 2 40:16  33
3.Gorica 15 9 3 3 33:20  30
4.Rijeka 12 7 2 3 16:13 23
5.Hajduk  15 6 2 7 21:21 20
6.Slaven 15 4 5 6 19:21 17
7.Šibenik  15 4 1 10 13:22 13
8.Lokomotiva 15 2 6 7 13:25 12
9.Varaždin 16 3 3 10 15:29 12
10. Istra 13 2 4 7 9:24 10 

Komentara 4

MA
Marsi
18:56 22.01.2021.

Ma po cemu je to Hajduk bolji od Sibenika ? Za cijelo poluvrijeme uputili su jedan udarac u okvir i to traljav. Da se razumijemo , nema tu ni sa jedne strane igraca koji bi bio u udarnih 11 Dinama. Ovakav Hajduk mora jos biti sretan sa petim mjestom.

HR
Hrabraja
18:18 22.01.2021.

Sada kad i Šibenik ima vlasnika mogao bi im Hajduk biti druga momčad , slično kao i lokomotiva Dinamu.

Avatar dzambo
dzambo
20:29 22.01.2021.

Hajduk jednostavno nema igrace da puno vise napravi cak ni za I HNL i dalje tehnike nemaju,neprecizno dodavanje i kasne sa dodavanjem lopte,spori su iako je novi trener dosao nece se puno pomaknuti Hajdukova igra jer ovi igraci Hajduka njih vecina nije sa nekim Nogometnim znanjem...a drugo poluvrijeme opasno su zivjeli jer Kalinic ih je spasavao i cista 3 gola odbranio...Hajduk je zabio poslije prekida poslije odbrana Hajduka cesto je izbijala loptu nekontrolirano i na kraju Jadanesterac koji je bio al et Caktasu su jadanesterci presli u lezernost jedan zabije,drugi put promasi, jako lezerno i slabo izvodjenje jadaesterca vise mi je izgledao da zeli vise da prodje ta zadnja minuta nego da zabije iz jadanesterca....sve u svemu ovakvi igraci Hajduka nemaju bas puno sansi protiv Dinama,Osijeka,Rijeke a vec su im odmakli bodovno tak bit ce cudo ako im se priblize bodovno na kraju...ako Gorica bude igrala slabije (zbog nekih igraca svojih) koji su otisli Hajduk ima sanse za 4. mjesto na kraju ipak 5. mjesto na kraju je njihova realnost sa ovakvim igracima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije