Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROFEJ VRANA

Utrka u spomen fotoreporteru i vrhunskom skijašu Srđanu Vrančiću

Trofej Vrana
Foto: CROPIX
1/5
05.12.2023.
u 10:47

"U organizaciji nam je pomogao vijećnik iz regije Trento, Pietro De Godenz, čovjek koji je bio veliki prijatelj s Vranom. Organizira i neke od najpoznatijih utrka u nordijskom skijanju, a sada je nama pomogao da pripremimo trofej u Vraninu čast", rekao nam je Danijel Popović, počasni predsjednik Sekcije novinara skijaša HND-a

Sekcija novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva ove zime organizira Trofej Vrana skijašku utrku u spomen na prerano preminulog fotoreportera i vrhunskog skijaša Srđana Vrančića.

Vrančić je preminuo lani na novinarskom zadatku, no njegove fotografije nastavljaju živjeti. U skijaškom centru Val di Fiemme već je lani bila postavljena Vrančićeva izložba, a u siječnju 2024. organizira se i skijaški trofej.

GALERIJA Mikaela Shiffrin osvojila petu titulu Snježne kraljice. Amerikanka prekinula niz Petre Vlhove

Trofej Vrana
1/21

"U organizaciji nam je pomogao vijećnik iz regije Trento, Pietro De Godenz, čovjek koji je bio veliki prijatelj s Vranom. Osim što je predstavnik u talijanskoj skijaškoj federaciji De Godenz je i odgovoran za skijaške žičare u Val Di Fiemmetu. Organizira i neke od najpoznatijih utrka u nordijskom skijanju, a sada je nama pomogao da pripremimo trofej u Vraninu čast", rekao nam je Danijel Popović, počasni predsjednik Sekcije novinara skijaša HND-a.

Otkrio nam je i da je poziv za Trofej Vrana upućen i Hrvatskom skijaškom savezu, te se na utrci u Val Di Fiemmeu očekuju i neki od naših skijaša.

VEZANI ČLANCI:

"Više od deset godina Val Di Fiemme je baza hrvatskih novinara skijaša. Tu održavamo naša prvenstva, te se pripremamo za Svjetsko prvenstvo novinara skijaša što ga organizira Skijaški klub međunarodnih novinara. Vrana je godinama bio član i tog kluba, te je s prvenstava u više navrata donosio medalje. Drago mi je da ćemo uspomenu na njega sačuvati i organizacijom ovog trofeja", rekla nam je Ana Raić, predsjednica Sekcije novinara skijaša i potpredsjednica Ski kluba međunarodnih novinara.

Inače, Val di Fiemme u novu skijašku sezonu kreće s tri nove sedežnice, ali i moderniziranim sustavom zasnježivanja.

VIDEO Morbidan prizor! Amerikanci Modrića stavili u invalidska kolica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije