Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elina Svitolina

Ukrajinka napravila senzaciju: Rat me ojačao i učinio drugom osobom

Wimbledon Championships Day 9
Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
12.07.2023.
u 11:00

- Imam tu ogromnu motivaciju da se vratim na vrh. Ali mislim da su me dijete i rat učinili drugom osobom. Malo drugačije gledam na stvari - rekla je ukrajinska tenisačica

Ukrajinka Elina Svitolina kaže da ju je rat u njezinoj domovini mentalno ojačao nakon što je stigla do iznenađujućeg polufinala Wimbledona.

Samo tri mjeseca nakon povratka na turneju, nakon što je u listopadu dobila dijete, pobijedila je prvu nositeljicu Igu Swiatek 7-5 6-7 (5-7) 6-2 u posljednjih osam.

Rekla je da joj je drago što je "donijela malo sreće" Ukrajincima i da je rat promijenio njezinu perspektivu. Mentalno, teške situacije ne doživljavam kao katastrofu, rekla je.

- Ima i gorih stvari u životu. Mislim da me je rat ojačao, ali i psihički - kaže Svitolina.

Bivša treća tenisačica svijeta imala je glasnu podršku na središnjem terenu, ali je bila još sretnija zbog podrške kod kuće.

- Bilo je mnogo videa na internetu gdje djeca gledaju meč na svojim telefonima. Stvarno mi se srce topi kad to vidim - rekla je 28-godišnjakinja.

Svitolina je iskoristila Swiatekine pogreške - od kojih 41 neprisiljenu - kako bi došla do svog trećeg Grand Slam polufinala, a drugog u All England Clubu nakon što je također stigla do ove faze 2019. godine.

Nije se dala omesti zbog kašnjenja nakon prvog seta dok je krov središnjeg terena bio zatvoren zbog kiše.

- Imam tu ogromnu motivaciju da se vratim na vrh. Ali mislim da su me dijete i rat učinili drugom osobom. Malo drugačije gledam na stvari - rekla je.

Svitolina i ostali ukrajinski igrači na Wimbledonu i drugim događanjima na travi ovog ljeta također su imali podršku LTA i All England Cluba, koji su im financirali smještaj i osigurali mjesta za treniranje ovog ljeta.

- Bilo je nevjerojatno što je Engleska učinila i čini za Ukrajince. Ne možemo im dovoljno zahvaliti što su učinili sve što je u njihovoj moći - kaže Svitolina.

Svitolina će se u četvrtak u polufinalu sučeliti s Čehinjom Marketom Vondrousovom nakon što je viceprvakinja French Opena 2019. pobijedila četvrtu nositeljicu Amerikanku Jessicu Pegulu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije