Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Na rubu

U Hercegovini umro otac proslavljenog hrvatskog nogometaša i trenera Krune Jurčića

Rafael je, uz sve to, bio i veliki navijač Dinama, preteča hercegovačkih Boysa, a na prvu utakmicu “modrog” kluba otišao je još 1953. godine i jasno je odakle njegovu Kruni ljubav prema zagrebačkoj svetinji
27. studenoga 2019. u 17:33 5713 prikaza
Rafael Jurčić
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/4

Oblaci koji se nadvijaju nad Hercegovinom ovog tjedna uporno donose sumorne vijesti. Tako je mnoge Gruđane zadesila vijest da je u rodnoj općini u 82. godini života preminuo Rafael Rafo Jurčić, otac legendarnog vatrenog Krunoslava Krune Jurčića.

Atalanta - Dinamo KALKULACIJE Dinamo unatoč porazu može do osmine finala Lige prvaka, evo što se mora dogoditi

Nastavnik, ravnatelj, direktor

Iako je u hrvatskoj javnosti najpoznatiji kao Krunin otac, za društveni život općine Grude bio je puno više od toga. Pamti ga se kao nekadašnjeg nastavnika i ravnatelja Osnovne škole Antuna Branka Šimića u Drinovcima, a kasnije i kao direktora poduzeća Komunalno Grude. Među osnivačima Bekije, danas HNK Grude, od nekolicine osoba koje se spominju je i ime i prezime Rafaela Jurčića. Bilo je to davne 1959. godine. Sa suprugom Nadom, nekadašnjom knjižničarkom, uz Krunu, ima i sina Dražena koji je inženjer geologije. Svojedobno je rekao da je Dražen možda bio i nadareniji nogometaš, a igrao je uglavnom za slabije klubove, maksimalno se posvetivši knjizi. Kruno je pak također bio izvrstan učenik, bez problema je prošao prijamni ispit na Medicinskom i Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, međutim profesionalni nogomet i obrazovanje u isto vrijeme ne mogu ići zajedno pa je Kruno postao jedan od najtrofejnijih igrača, ali i trenera Dinama, a koji je s reprezentacijom Hrvatske u vremenu Ćire Blaževića osvojio broncu 1998. u Francuskoj.

Atalanta - Dinamo GLAVU GORE Noć koju će Dinamo željeti što prije zaboraviti! Plavi daleko ispod europske razine

Preteča hercegovačkih Boysa

Rafael je, uz sve to, bio i veliki navijač Dinama, preteča hercegovačkih Boysa, a na prvu utakmicu “modrog” kluba otišao je još 1953. godine i jasno je odakle njegovu Kruni ljubav prema zagrebačkoj svetinji. Tu se krije i zanimljiva činjenica da je Rafael znao ne jesti i bdijeti cijelu noć kad bi se Dinamu dogodio neki od većih poraza. Ove godine dočekao je i europsko proljeće Dinama, o kojem su najzagriženiji navijači sanjali pola stoljeća, te se prošlog ponedjeljka zauvijek otisnuo u nebeske visine.

>>> Pogledajte komentar našeg novinara Mladena Miletića na poraz Dinama

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije