Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.11.2019. u 22:59
Sad sve ovisi o zadnjem kolu, Manchester City dolazi u Zagreb kao pobjednik skupine, ali raplet će ovisiti o toj utakmici, ali i onoj između Šahtara i Atalante, tako plavi mogu završit i drugi i treći i posljednji.

Utakmicu s Atalantom u petom kolu Lige prvaka, koja je možda bila i ključna za odlazak u europsko proljeće Dinamo je na San Siru izgubio s 0:2 i tako si jako zakomplicirao put do cilja i prolaska.

Dinamov trener Nenad Bjelica nije imao problema oko sastava, izostao je zbog kartona Nikola Moro, a njegovo mjesto zauzeo je Luka Ivanušec, Bjelica ovaj put s udarnom psotavom nije išao na nikakva iznenađenja. Kod domaćina je izostao opasni napadač Zapata, a trener Gasperini ipak je malo mijenjao u svom sastavu za ovaj susret u kojem su obje momčadi tražile bodove, pobjeda bi im donosila šanse za drugo mjesto u skupini i ostanak u Ligi prvaka, remi bi otpisao Atalantu, a Dinamo bi osigurao treće mjesto i Europsku ligu, poraz bi svakome bio vrlo bolan. I s tim mislima su krenuli u ovaj susret na velebnom San Siru.

>>> Pogledajte što je utakmici rekao Mladen Miletić, novinar Večernjeg lista

Iako stadion nije bio ni blizu punog, atmosfera je bila odlična, navijali su BBB sa svoje treće etaže i bili glasniji od brojnijih domaćina i navijali su cijelo vrijeme, a Atalantini povremeno.

Plavi nisu dobro počeli, dvaput Dilaver nije dobro reagirao i Dinamo je imao sreće što te prilike Atalanta nije pretvorila u pogotke, ali imali su i Talijani sreće kada je Stojanović tukao uz samu vratnicu.

I kad je Dinamo bivao sve bolji, Atalanta je pogodila prečku, a odbijenu loptu Leovac je glupo išao vraćati i Perić je napravio jedanaesterac kojeg je u 27. minuti Muriel pretvorio u vodstvo Atalante.

Nisu plavi bili loši, ali nekoliko grešaka koje su napravili na ovoj razini nogometa dovoljne su da te suparnik ozbiljno kazni.

Uh, kako je Dinamo bio blizu izjednačenje u 36. minuti, već smo loptu koju je uputio Oršić u supotni gornji kut vidjeli u mreži, no pogodila je prečku, kakva šteta, prekrasan udarac! No, objektivno, Atalanta je bila bolja, plavi su previše griješili i na odmor su otišli s minusom kojeg je Gomez odmah u nastavku podebljao krasnim udarcem u suprotni kut za 2:0. Nije Dinamu pomogla ni intervencija Bjelice, promjena formacije.

Sad sve ovisi o zadnjem kolu, Manchester City dolazi u Zagreb kao pobjednik skupine, ali raplet će ovisiti o toj utakmici, ali i onoj između Šahtara i Atalante, tako plavi mogu završit i drugi i treći i posljednji. Problem je što je Bjelica ostao bez dva (Theophile i Perić) od tri stopera zbog kartona za sraz sa Cityjem.

>>> Pogledajte dolazak Bad Blue Boysa na San Siro

ATALANTA
Muriel 27' (p), Gomez 47'
2-0
DINAMO
Atalanta - Dinamo, 21:00, Milano
Kraj
93' (Kraj)

Gotovo je. Ne treba puno komentirati utakmicu, ovo je bilo ispod razine koju su do sada prikazivali. 

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igrat će se tri minute sudačke nadoknade. 

Info
86' (Info)

Približavamo se kraju utakmice. Nažalost, nemamo što vrijedno spomena reći o igri Dinama.

Info
76' (Info)

Što je sada obranio Livaković! Ili promašio Gomez, kako želite. Bio je potpuno neometan na pet metara te pucao kapetan domaćih, a Livi brani zicer svih zicera.

Zamjena
75' (Zamjena)

Izašao je odmah Stojanović nakon kartona, a ušao je mladi Đira. 

Žuti karton
74' (Žuti karton )

Požutio je sada i Petar Stojanović zbog prekršaja 70-ak metara od Livakovića. 

69'

Opet je Atalanta bila jako blizu povećanja vodstva. Nakon kombinacije s Pašaliće pucao je Iličić, a lopta je okrznula vratnicu.

Zamjena
67' (Zamjena)

Poslušao nas je Bjelica. Ušao je Gojak, a izašao je Ivanušec. Kod Atalante je igru napustio Hateboer, a ušao je Castagne.

Info
65' (Info)

Oprobao je sada Olmo iz daljine, ali bolje da nije. 

Zamjena
60' (Zamjena)

Ući će Josip Iličić kod Atalante, a izaći će Muriel.

Info
(Info)

Što sada treba učiniti Bjelica? Je li vrijeme za zamjenu jednog braniča za jednog od napadački orijentiranih igrača? Gavranović, Kadzior, možda čak i Gojak?

Gol
GOL (Gol)

Kapetan Atalante Gomez opet je s desne strane pokazao koliko je opasan. Sjajno je driblingom izbacio Ivanušeca te pogodio u suprotni kut za povećanje vodstva u 47. minuti.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme. Nadamo se preokretu Dinama.

Poluvrijeme
(Poluvrijeme)

I to je to za prvih 45 minuta. Tarasev je sudio kraj prvog poluvremena. Može Dinamo puno bolje od ovoga, a nadamo se da će Nenad Bjelica to prenijeti i na svoje igrače. Jedan pogodak je dovoljan za novo europsko proljeće. Ima još dovoljno vremena.  

Nadoknada
45' (Nadoknada)

Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

Žuti karton
41' (Žuti karton )

Požutio je sada Toloi kod domaćina zbog prekršaja nad Petkovićem. Ni njega nema u šestom kolu.

39'

Opet je Muriel bio opasan po vrata Dinama. Pucao je s 15-ak metara, ali čini se kako danas samo može zabiti s bijele točke

Info
36' (Info)

KAKAV POTEZ ORŠIĆA!  U svom stilu je s lijeve strane krenuo te pucao u suprotni kut desnom nogomet. Svi su već vidjeli loptu u mreži, ali slavlje je spriječila greda.

Info
34' (Info)

Opet smušenost kod dinamovaca, a nakon udarca Atalante čist pogodak spašava često spominjani Perić.

Info
32' (Info)

Perić sada može zahvaliti nogometnim bogovima što njegova neshvatljiva pogreška na 40 metara od Livakovića nije dovela do povećanja vodstva Atalante. Muriel je u nastavku akcije pucao iznad vrata. 

Gol
GOL (Gol)

Gol. Siguran je Muriel, Livaković je otišao u suprotnu stranu. Šteta, Dinamova obrana poklonila je pogodak domaćinu. 

Penal
JEDANAESTERAC U 27. (Penal)

Kako loša reakcija Leovca sada. Nakon grede Atalante Leovac neoprezno vraća Periću na dva metra koji ne vidi igrača Atalante i neoprezno starta te sudac sudi na najstrožu kaznu.

Info
20' (Info)

Gomez radi 'dar-mar' po desnoj strani, a nakon ubačaja baš s te strane na peterac Dinama, sreća i nespretnost Maria Pašalića zaslužni su za to što je na semaforu još 0-0. 

Žuti karton
19' (Žuti karton )

Loše vijesti! I Dino Perić je požutio zbog prekršaja nad Gomezom, na sredini igrališta. Posljedice? Nema ni njega ni Theophila protiv Cityja. 

17'

Pucao je Muriel iz daljine, s nekih 20-ak metara, ali dobro je to za Livakovića koji je sigurno reagirao.

Žuti karton
14' (Žuti karton )

Dodajmo kako je Theophile dobio žuti karton zbog kojeg će morati propustiti susret s Manchester Cityjem.

Info
11' (Info)

Došao je Dinamo do daha. Preuzeli su inicijativu, smiriti domaću momčad i već su izborena dva udarca iz kuta.

Info
LOŠ POČETAK (Info)

Nećemo se lagati, ne izgleda dobro na početku susreta. Stisnula je Atalanta našu momčad, a 'curi' pogotovo po lijevoj strani Dinamove obrane. 

Uz Dinamo su i navijače iz - Turske! Nema riječi, Dinamo je postao pravi europski klub.

Info
2' (Info)

Opasno je bilo odmah na početku. Muriel je ubacio na sedam metara od gola Dinama, ali Hateboer je, na svu sreću, bio nedovoljno koncentriran te mu je lopta ostala iza leđa. 

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica na San Siru! Sretno Dinamo!!!

Info
SASTAVI (Info)

Objavljeni su službeni sastavi!

Za Dinamo će nastupiti: 

Livaković, Theophile, Dilaver, Perić, Stojanović, Ivanušec, Olmo, Ademi, Leovac, Oršić, Petković.

Atalanta: Gollini; Toloi, Kjaer, Palomino, Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Pašalić, Gomez,Muriel

Info
DOMAĆINSKA ATMOSFERA (Info)

Možemo reći kako će atmosfera biti praktički 'domaćinska' u korist Dinama zbog malog broja prodanih karata domaćim navijačima (Atalanta ne igra na svom stadionu već na San Siru), a sjetimo li se prvog kola i one sjajne predstave igrača Nenada Bjelica, s razlogom se možemo nadati pozitivnom rezultatu u Italiji. 

 

Info
STANJE NA TABLICI (Info)

Iza nas su četiri odigrana kola, a situacija u skupini je sljedeća: Manchester City ima 10 bodova, Šahtar i Dinamo po pet, dok je Atalanta osvojila jedan. U posljednjem kolu Dinamo će ugostiti City, dok će Šahtar igrati protiv Atalante. 

– Dinamo je godinama bio ekipa koja je neslavno prolazila u Ligi prvaka, no konkurentni smo sa svima i tako će biti do zadnjega kola. Kako god završi utakmica s Atalantom, u zadnjem kolu imat ćemo šanse prezimiti u Europi – rekao je trener Dinama Nenad Bjelica. 
 

Info
NAVIJAČI (Info)

Navijači Dinama su krenuli u 17:30 prema San Siru. Talijanska policija se dobro pripremila, a procjena je da je navijača zagrebačke momčadi više od pet tisuća.

Nažalost, ružne vijesti stižu iz Italije. Naš novinar Mladen Miletić iz Milana javlja kako je jedan navijač Atalante teško stradao! Više pročitajte OVDJE

 

Komentara 96

TH
than
22:21 26.11.2019.

Dogodi se loša utakmica i daleko kvalitetnijim ekipama. No... Sada se vidi koliko su bila skupa ona dva bezvezna primljena gola u završnici utakmice protiv Ukrajinaca.

DU
Deleted user
22:57 26.11.2019.

Zamislite da Crvena Zvezda ima puno bolje izglede za proljece nego Dinamo. I ako je Zvezda izgubila tri zaredom s gol razlikom 0-15!!!!

Avatar Zombie
Zombie
23:14 26.11.2019.

Jako slabo! Za povraćati. Bolje bi bilo da nisam gledao tu tekmu. Ipak želim Dinamu, da pobijedi City a Ukrajinci da izgube od Atalante, ali dečki, tako kao danas ne može. Prvo poluvrijeme je bilo grozno a drugo još gore, kao da smo imali sraćku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije