Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

Tri zadnja hrvatska izbornika sučelit će se ove sezone u SEHA ligi

Lino Červar
Foto: Pixsell
31.08.2017.
u 17:30

Osim tri trenutačno možda najcjenjenija hrvatska trenera, u ligi ćemo ove sezone ponovno gledati Kasima Kamenicu koji je u prvim sezonama lige vodio našički Nexe.

Jučerašnjim utakmicama u Prešovu, Velenju i Novom Sadu počela je nova sezona rukometne SEHA Gazprom lige. Danas će u Sutinskim vrelima znanje odmjeriti dvije najbolje hrvatske momčadi, PPD Zagreb i Nexe, a kolo će završiti subotnjom utakmicom između Vardara i Metalurga.

U odnosu na lani nema mađarskog Veszprema pa se proširio krug kandidata za plasman na završni turnir. Jer, osim Vardara, aktualnog osvajača Lige prvaka, svi ostali mogu kandidirati za plasman od drugog do četvrtog mjesta. Dobro, ne baš svi jer teško da će Vojvodina, Dinamo ili Nexe do završnog turnira. Po nekakvim stručnim mišljenjima na završni turnir trebali bi Vardar, PPD Zagreb, Meškov i Celje.

Zanimljivo je da ćemo ove sezone na klupama triju klubova gledati sadašnjeg i dva zadnja bivša izbornika hrvatske muške reprezentacije. Lino Červar, sadašnji izbornik, ostao je na klupi Metalurga premda se ta odluka nikako ne sviđa čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza. Željko Babić, koji je smijenjen nakon Svjetskog prvenstva u Francuskoj, vodit će ove sezone Gorenje iz Velenja, dok će Slavko Goluža, izbornik Hrvatske od 2011. do 2016. godine, sjediti na klupi slovačkog Tatrana. Bit će izuzetno napeto gledati nadmudrivanja Červara protiv Goluže i Babića.

Osim tri trenutačno možda najcjenjenija hrvatska trenera, u ligi ćemo ove sezone ponovno gledati Kasima Kamenicu koji je u prvim sezonama lige vodio našički Nexe. Kamenica je ove sezone preuzeo PPD Zagreb koji nije briljirao u pripremnim utakmicama. Hrvoje Horvat, pomoćni trener Line Červara u hrvatskoj reprezentaciji, s klupe će voditi našički Nexe. Osim Červara, još dvojica trenera ujedno su i izbornici reprezentacija. Tako je Raul Gonzales, trener Vardara, izbornik Makedonije, a Sergej Babeško, trener Meškova, izbornik Bjelorusije.

No nije liga puna samo dobrih trenera. U top deset igrača ove sezone svakako treba ubrojiti Luku Cindrića, Zlatka Horvata, Ivana Pešića, Konstantina Igropula, Boruta Mačkovšeka, Rastka Stojkovića, Timura Dibirova, Vuku Borozana, Arpada Šterbika i Igora Vorija.

Svih 90 utakmica prenosit će se na televiziji u HD rezoluciji, akreditirano je 800 novinara. Završni turnir trebao bi se igrati u Celju s obzirom na to da Slovenija još nije bila domaćin. Naslov pobjednika lige brani Vardar koji je lani u finalu svladao Veszprem. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije