Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG BOLOVA U LEĐIMA

Tomaš Berdych odustao od nastupa na US Openu

Berdych
Foto: Reuters/PIXSELL
20.07.2018.
u 07:00

US Open je na rasporedu od 27. kolovoza do 9. rujna u New Yorku, a nekadašanji četvrti tenisač svijeta odlučio je prekinuti s mučenjem koje za njega traje u posljednje dvije sezone, zbog bolova u leđima.

Nakon što je zbog bolova u leđima propustio nastup u Wimbledonu te zbog izgubljenih 720 bodova za prošlogodišnje polufinale pao na 59. mjesto pojedinačne ATP ljestvice, 32-godišnji češki tenisač Tomaš Berdych odlučio je propustiti i ovogodišnji US Open, kao i sve turnire koje je namjeravao igrati do tada, objavila je u četvrtak nacionalna češka agencija ČTK.

US Open je na rasporedu od 27. kolovoza do 9. rujna u New Yorku, a nekadašanji četvrti tenisač svijeta odlučio je prekinuti s mučenjem koje za njega traje u posljednje dvije sezone, zbog bolova u leđima.

Bit će to drugi put u posljednje tri godine da Berdych propušta nastup na US Openu. Prije dvije godine, kad mu je trener bio Goran Ivanišević, Čeh je morao odustati od nastupa zbog upale slijepog crijeva.

Berdych je dobro počeo ovu sezonu, bio četvrtfinalist na Australian Openu i na ATP turniru u Rotterdamu te polufinalist u Marseilleu. No, na sljedećih osam turnira nije uspio proći dalje od drugog kola, a na pet je poražen već u prvom nastupu.

Berdych je bio finalist Wimbledona 2010. godine i dvaput slavio sa češkom reprezentacijom (2012. i 2013.) u Davis Cupu te, uz iznimku jednog tjedna u listopadu 2016. godine, konstantno bio članom društva Top 10 od srpnja 2010. do 30. siječnja 2017.

Danas je na 59. mjestu ATP ljestvice, što mu je najlošiji plasman još od 30. kolovoza 2004. godine, kad je bio na 68. mjestu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije