Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
„FINAL FIGHT 18“

Terror Trušček se vraća kući: Očekujte brutalni nokaut!

FFC 18
Foto: Fight Channel
1/2
07.04.2015.
u 12:46

FFC 18, koji će se održati 17. travnja u ljubljanskoj dvorani Stožice, biti će nova prilika za atraktivnog Ivicu Truščeka da dođe do još jedne vrijedne pobjede u ringu najbolje regionalne borilačke organizacije. "Terror" je uskočio kao zamjena za ozlijeđenog Mateja Truhana te će ukrstiti rukavice s opasnim Mađarom Laszlom Solteszom. Event predvode FFC prvaci, Samo Petje i Mladen Brestovac, u kick-boksing dijelu eventa, dok će u naslovnom meču MMA dijela debitirati bivši UFC-ovac, Igor "The Duke" Pokrajac.

Trušček je posljednju borbu odradio na Arti FC-u prije dvadesetak dana. S obzirom da će vremenski razmak između borbi biti samo mjesec dana, čini se kako nam se vraća onaj Terror od prije godinu ili dvije.

"(Smijeh) Svakako bih se volio boriti svakih mjesec dana, ali to je teško organizirati. Nekad po 2-3 mjeseca nema dobrih ponuda, a onda dobijem tri u tjedan dana. Pod 'dobre ponude' mislim na borbe u kojima imam realnih šansi za pobjedu.", kaže Ivica i dodaje:

"Prihvaćao sam i borbe u kojima nisam imao realnih šansi za pobjedu, pa sad imam 20-ak poraza i svi zbog toga misle da sam loš borac. Zapravo, gubio sam od momaka koji su sad u UFC-u. Teoretski, ako si stoti borac svijeta i boriš se s prvih 99, imaš skor 0-99 i svi misle da si klošar, a ako se boriš s posljednjih 400 i imaš skor 400-0, svi misle da si broj 1. To je velika razlika."

Okršaj s Mađarom je najavljen samo 15 dana pred event, no to ne brine sjajnog Hrvata.

"Konstantno sam u treningu i kondicijski sam uvijek u formi. Jedino se udebljam kad nemam meč u planu i to mi je najveći problem u posljednje vrijeme. Po snazi i mišićnoj masi spadam u laku ili čak perolaku diviziju, ali imam apetit teškaša, pa se moram hrvati s puno jačim protivnicima."

Sparinzi više nisu tako česta pojava kod Ivice.

"Što se tiče sparinga, u posljednje vrijeme ih ne radim često, pogotovo ne kao prije nekoliko godina kad smo se kod Bana i Pokija tukli kao da sutra ne postoji. Trauma mozga je ozbiljna stvar i trebam je maksimalno izbjegavati ako želim imati dugu borilačku karijeru i normalan život nakon nje."

Ivica je posljednji nastup riješio bez mnogo problema protiv nedoraslog protivnika.

"Bilo mi je malo neugodno primati čestitke nakon meča jer Rusmir nije MMA borac, čak i ne trenira parter. Svejedno, zahvalan sam Josipu Artukoviću što mi je omogućio pobjedu u tom meču. Nakon te borbe sam dobio barem pet ponuda za nastupe, što je pokazatelj koliko je organizatorima važna pobjeda u posljednjem nastupu, nebitno protiv koga."

Mađar Soltezs, poput Ivice, ima velik broj mečeva iza sebe. Od svoje 21 pobjede, u njih 17 je prisilio protivnike na predaju.

"Mađar je u posljednjih deset borbi izgubio osam, a u prvih 16 je izgubio samo jednu. Pobjeđivao je kada se borio u Mađarskoj, ali su se porazi nagomilali kad se počeo boriti po Rusiji, baš kao i kod mene. Svejedno, to ne znači da je loš borac i ne smijem ga podcijeniti. Fizički je sigurno jači, ima 17 'submissiona' i očigledno je u parteru najbolji. Ali ja već dvije godine treniram u Black Dragonu i ne bojim se njegovih gušenja. Kako god bilo, planiram da ga istučem na nogama, a onda završim nekim lijepim high kickom."

Ako se netko može osjećati u Sloveniji kao kod kuće, onda je to Ivica. Dominirao je WFC-om, a slavio je u dva FFC nastupa koji su se održali u dvorani Tivoli. Posljednji 'highlight' nokaut je ostvario na FFC-u 9 kad je high kickom brutalno prizemljio Talijana Zecchija.

"U Sloveniji sam izgubio samo jednu borbu i to na početku karijere, a slavio sam u ostalih 10-ak, tako da vjerujem kako će mi domaći teren pomoći i ovaj put. U Ljubljani sam pobijedio jednog Čečena i to kimurom u prvoj rundi. To mi je bio prvi i posljednji put da mi je uspjelo završiti protivnika tim zahvatom. Ljubljana je moj borilački dom. Sve mečeve sam dobio prekidom te sam osvojio i WFC pojas.

Sramim se priznati, ali izgleda kako je Dr. Jupidu (poznati forumaš op.a) u pravu kad je izjavio: „Terror je samo u Sloveniji, vani je kamilica“.

„Srećom, Lassie se ovaj put vrača kući.", kaže Ivica uz smijeh.

Ivica bi, u slučaju nove pobjede, u FFC-u imao skor 5-1. Ipak, Trušček nije siguran koliko bi se novom pobjedom približio meču za titulu FFC prvaka.

"To je ranije bio plan, ali onda je uslijedio poraz od Makhacheva, koji je sad u UFC-u, i 'poraz' od Mihajlovića u Novom Sadu, od kojeg se ogradio i MMA Savez Srbije. Vjerujem kako ne bi dobro izgledao da FFC prvak ima dva poraza prije osvajanja titule. Nadam se da će me eventualna impresivna treća FFC pobjeda u Sloveniji barem približiti cilju- osvajanju pojasa prvaka lake kategorije u kojoj imam 100%-tni učinak. Četiri pobjede, tri nokautom i jednu gušenjem. To nema niti jedan drugi FFC-ov borac."

Za kraj, Terror ima poruku sa slovensku publiku:

"Hvala na velikoj podršci svima koji su mi se već javili. Pokušat ću im se odužiti brutalnim nokautom kojeg će gledati do nekog narednog FFC-a u Ljubljani."

Trušček, koji iza sebe ima 26 pobjeda i 23 poraza, se zahvalio svom sponzoru ProFightStoreu na podršci kao i Black Dragonu i CCA-u na treninzima.

www.fightsite.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije