Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOA KRZNARIĆ POBJEĐUJE

Tata Vlado: Noa trenira šest sati dnevno; drukčije se ne može, talent nije dovoljan

Noa Krznarić
Foto: Noa Krznarić
03.10.2016.
u 09:02

– S nama će i mladi trener Branislav Lang. Naš se trener Dinko Pištelek malo boji aviona, pa će nas Branislav pratiti na putovanjima – u šali će Vlado.

Nakon što je lani premoćno osvojila turnir Eddieja Herra i igrala finale Orange Bowla (u konkurenciji do 12 godina), 13-godišnja zagrebačka tenisačica Noa Krznarić ove je godine nastavila pobjeđivati i u društvu starijih cura, juniorki do 18 godina.

Protekli tjedan osvojila je ITF-ov turnir u Velom Lošinju, pobijedivši u finalu tri godine stariju Slovakinju Kiaru Petrovicku (6:2, 6.1). U polufinalu i finalu izgubila je ukupno samo pet gemova. I tata Vlado, inače bivši dizač utega, zadovoljan je:

Masters u Reggio di Calabriji

– Pa, odigrala je doista odlično, nemam zamjerki. Njezina je polovica ždrijeba bila mnogo jača, a ona je zapravo glavni posao obavila u drugom kolu kada je pobijedila godinu dana stariju Čehinju Krystinu Lavickovu. Protiv nje je izgubila i jedini set na turniru – kaže Vlado Krznarić.

Već u srijedu oca i kćer očekuje novo putovanje, odlaze u Reggio di Calabriju gdje se igra Masters.

– S nama će i mladi trener Branislav Lang. Naš se trener Dinko Pištelek malo boji aviona, pa će nas Branislav pratiti na putovanjima – u šali će Vlado.

Noa je dijete teniskog kluba Ponikve, a tako će i ostati, ali koristi se svakom prigodom, a to je najmanje deset tjedana godišnje, za vježbanje u Teniskoj akademiji Patricka Mouratogloua, dugogodišnjeg trenera Serene Williams (prije je trenirao i Marcosa Baghdatisa i Grigora Dimitrova).

– Posljednji put kod njega smo bili prije 15–ak dana kada je svečano otvarao svoj novi kamp u Nici (19. rujna, op. a.). Bilo je ondje mnogo poznatih ljudi, najviše iz teniskog svijeta, a među njima i Serena Williams i Novak Đoković – rekao je Vlado koji koordinira cijeli Noin program, zapravo je 12 sati s njom. U mirovini je, pa mu je to moguće...

Vrlo dobra učenica 7. razreda

– Noa je učenica sedmog razreda, redovito ide u školu, osim kad je na putovanjima, za što njezini nastavnici imaju razumijevanja. Vrlo dobra je učenica i s tim moramo biti zadovoljni s obzirom na to da trenira šest sati dnevno, prije i poslije škole. Ne može se drukčije, tako rade i druge igračice njezine dobi. Noa je već s deset godina trenirala po četiri sata dnevno – otkriva nam tata Vlado.

Kad sljedeće godine navrši 14 godina (rođena je 19. travnja 2003.), ljevoruka Noa započet će i s nastupima na seniorskim turnirima. Naravno s ograničenjima – i u juniorskoj konkurenciji može nastupiti samo na deset turnira. Ali ondje gdje dođe, suparnice joj se baš i ne vesele...

Komentara 20

DU
Deleted user
09:52 03.10.2016.

Bravo Noa! Mnogo srece u Reggio di Calabriju!

SZ
slaven.zadravec
10:47 03.10.2016.

Tragedija je kad nakon tako provedenog djetinjstva svejedno nema uspješne sportske karijere, a takvi slučajevi su u velikoj većini.

EN
enos
09:54 03.10.2016.

Polako tata... To je tek trinaestogodišnje dijete.. Polako. Vjerojatno se već vidiš u svečanim ložama Wimbledona, u druženju sa raznim celebima, i brdom para na računu... ali polako. djetetu ti želim svu sreću na svijetu a tebi da ne zaboraviš... da je to još samo dijete i to TVOJE dijete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije