Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO

Svetina dobio protukandidata, Andrej Maksimović kandidira se za predsjednika ZNS-a

Zagreb: Premijera dokumentarnog filma Pariz - Moskva - Via Palermo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
25.08.2020.
u 14:02

- Svatko ima legitimno pravo izraziti svoju ambiciju i kandidirati se na izborima za predsjednika ZNS-a. To je sve što mogu reći o ovoj temi – kazao nam je Svetina.

Andrej Maksimović, nekada novinar Nacionala, bivši glavni urednik OTV-a i radija Cibone, te savjetnik Uprave Jadrana Filma, a danas filmski producent (među ostalim autor dokumentarnoga filma o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji Pariz – Moskva via Palermo) odlučio je zaploviti nogometnim vodama i kandidirati se za predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza.

- Procijenio sam da sa svojih 46 godina, koliko sam navršio danas 25. kolovoza, imam dovoljno godina iskustva poznavanja stvari i ljudi i da sam dovoljno stabilan upustiti se u izazov vođenja Zagrebačkog nogometnog saveza. Poznato je da sam imao sukoba s trenutačnim predsjednikom ZNS-a, ali o tome mogu samo reći da Tomo Svetina nije razlog zbog kojega želim preuzeti vodstvo ZNS-a, ali nije razlog niti da odustanem od te ambicije. Moje je mišljenje da sljedeći predsjednik ZNS-a mora ponovno ujediniti sve snage i zato je nužno postići dogovor s Dinamom. To je i razlog iz kojeg sam sa svojim planovima upoznao predsjednicu Uprave Dinama Vlatku Peras, s kojom sam se dogovorio da se na temu mog ulaska u utrku za predsjednika ZNS-a nađemo odmah nakon njezinog povratka iz Rumunjske. Svoj program i platformu na kojoj se zasniva moja želja i ambicija predstavit ću između 15. i 25 rujna. Do 1. rujna imenovat ću i šefa tima i odlučiti se za PR-agenciju i ekipu koja će se brinuti o mojoj pojavnosti na društvenim mrežama. Od 1. rujna funkcionirat će i moj nogometni ured u prostoru Jadran Filma – kazao nam je Maksimović, koji je o svojim planovima jučer upoznao i izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića.

- Pristojno je vodeće ljude HNS-a, s kojima sam u korektnim odnosima, obavijestiti o mojim ambicijama; ne da bih od njih tražio bilo kakvu pomoć, nego da o ovome saznaju od mene, a ne iz medija – naglasio je Maksimović.

Aktualni predsjednik ZNS-a Tomo Svetina izabran je na ovu funkciju u prosincu 2018. godine, a sljedeća izborna Skupština bit će 2022. godine.

- Moj nedostatak je činjenica kako me šira nogometna javnost ne poznaje dovoljno dobro. Stoga u ovu priču krećem dovoljno rano kako bih imao dovoljno vremena afirmirati se u nogometnim krugovima – dodao je Maksimović.

Pitali smo i aktualnoga predsjednika najveće županijske nogometne organizacije u Hrvatskoj, ZNS-a, Tomu Svetinu o najavi da će uskoro imati protukandidata.

- Svatko ima legitimno pravo izraziti svoju ambiciju i kandidirati se na izborima za predsjednika ZNS-a. To je sve što mogu reći o ovoj temi – kazao nam je Svetina.

Maksimović u svojoj platformi ima i revitalizaciju odnosa ZNS-a i Dinama.

- ZNS i Dinamo imaju korektnu i kvalitetnu suradnju, u njoj nema nikakvih prijepora. ZNS izvršava sve svoje obveze prema Dinamu, jednako kao i prema ostalim klubovima – uzvraća Svetina.

Zašto Dinamo nema svoga predstavnika u Izvršnom odboru ZNS-a?

- Dinamov tadašnji predstavnik Kodžoman bio je podnio ostavku u Izvršnom odboru ZNS-a, jer nije imao više pravo raditi u nogometu, a ne znam zašto Dinamo nakon toga nije predložio drugoga kandidata – zaključio je Svetina.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije