Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očajno pomagao Realu

Sudac Kassai tragičnom je predstavom istaknuo kandidaturu za suđenje derbija Lokomotive i Dinama

Arturo Vidal, Real - Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
19.04.2017.
u 10:42

"I Bayern je nekad mali klub", ironično je izjavio moj kolega, aludiravši na to kako je sudac Viktor Kassai svojim odlukama progurao Real u polufinale.

Mjesto radnje – Santiago Bernabeu, 81 tisuća gledatelja. Utakmica Reala i Bayerna – fenomenalna, puna ritma, prigoda, golova, preokreta... Gledajući takav susret shvatiš kako je HNL, kojeg nimalo ne podcjenjujem, miljama daleko od takvog nogometa. Pa nije ni čudo da je elita tražila reformu reforme Lige prvaka kako klubovi poput Dinama, koji su  samo topovsko meso ovakvim velikanima, više ne bi tako lako ulazili u društvo odabranih. 

A opet, gledajući jučerašnji susret, našla se poveznica s HNL-om. Nažalost, jedino što ih spaja jest sudac koji jedan spektakl uspije pretvoriti u tragikomediju. Da, i od velikih ima veći. Dobro je jedan moj kolega nakon sinoćnje predstave ustvrdio:

"I Bayern je nekad mali klub", ironično je izjavio, aludiravši na to kako je sudac Viktor Kassai svojim odlukama progurao Real u polufinale. Iako je bavarski div jedan od najvećih klubova svijeta, koji često i sam uživa protekciju, jučer je jednostavno naletio na boljeg. Čitaj – zaštićenijeg.

Iako je na susretu bilo dosta dvojbenih situacija, Mađar je u tri ključna trenutka masakrirao Bayern i odveo Real u polufinale, ponudivši mu priliku da postane prvi klub koji će uspjeti obraniti naslov u Ligi prvaka. Čak je i Realu bliska Marca osudila sinoćnju pljačku.

"Pogriješio je u svim ključnim odlukama. Vidalu nije dao drugi žuti karton kada je trebao nego onda kada Čileanac ništa nije napravio. Casemiru je trebao dati drugi žuti, ali nije. Golovi Cristiana Ronalda za 2:2 i 3:2 postignuti su iz zaleđa", napisala je Marca.

Na kraju možemo samo žaliti što se nakon jedne tako sjajne utakmice kakvu ne gledamo često priča samo o sucu. 

I za kraj, ne možemo da se ne prisjetimo slične utakmice, naravno, samo po suđenju, a radi se o tragikomediji između Lokomotive i Dinama koju je potpuno svojim odlukama uništio sudac Tihomir Pejin. Ni to nas nije iznenadilo, jer nekako smo i u najavama tog susreta svi očekivali sličan scenarij. Pa nas tako ne bi iznenadilo ni da jednoga dana, ako se ostvari Hajdukova inicijativa da kod nas sude stranci, ovaj gradski derbi, u kojem igrači Lokomotive na Dinamo idu 300 posto, sudi Viktor Kassai. Jučer je na najbolji mogući način istaknuo kandidaturu. I Mađarska nam je blizu, a uvijek se govorilo da bi se u takvim situacijama birao sudac iz susjedne nam zemlje. Evo, on bi bio idealan izbor.

>>Policija izbacila igrače Bayerna iz sudačke svlačionice! Vidal: Ovo je krađa!

>>Hit na internetu: Pogledajte majstoriju kojom je Ribery nadmudrio Modrića

Komentara 11

VR
vrbaZG
11:06 19.04.2017.

Razmišljanje prosječnog Hrvata i svakog hrvatskog novinara je: "strani suci griješe slučajno samo hrvatski namjerno."

DU
Deleted user
11:08 19.04.2017.

Dosadni ste više s tim zaleđima. Svi vide da je bilo nakon tri usporene snimke. Treba ga vidjeti u tom djeliću sekunde kad se dogodi.

MM
m.marko
11:10 19.04.2017.

Zalosno zbog dobre teme,sudac 4 ogromne greske na stetu bayerna i na kraju odlucio pobjednika susreta.cashemiro poslije zutog kartona je napravio jos 7 prekrsaja i to je tragikomicno da nije dobio zuti karton

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije