Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Real uz sudački poguranac pobijedio Bayern 4:2 i plasirao se u polufinale

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
18.04.2017.
u 23:13

U 109. je Ronaldo kompletirao svoj hat-trick i postao prvi u povijesti koji je u ovom eminentnom natjecanju zabio 100 pogodaka

Nogometaši Reala nakon produžetaka su pobijedili Bayern s 4:2 na Santiago Bernabeuu i plasirali se u polufinale Lige prvaka. Bila je to sjajna utakmica puna ritma, odličnih poteza, prilika i golova, ali, nažalost, obilježio ju je i sudac Viktor Kassai koji je, zajedno sa svojim pomoćnicima, pogreškama naštetio Bavarcima.

Bayern je u utakmicu krenuo s povratnicima Hummelsom i Lewandowskim, a zanimljivo je da je Carlo Ancelotti izveo na travnjak najstariji Bayern u povijesti ovog natjecanja. Prosječna starost današnje momčadi bila je 30 godina i 166 dana! A takav iskusni Bayern bolje je otvorio susret i pritisnuo u prvih 20 minuta. Nasrnuli su Bavarci, a najbolju priliku imali su u devetoj minuti.
Ribery je odlično prošao i dao za Thiaga, njegov udarac blokirao je Marcelo, a nakon toga priliku je imao i Robben, ali bio je neprecizan.

Lewandoskom leži Real

No, nakon uvodnih 20-ak minuta probudio se i Real te nanizao nekoliko dobrih prilika. Prvo je Neuer odlično obranio Carvajalu, zatim je Boateng skinuo s gol-linije udarac Ramosa, a pred odlazak na odmor Neuer je obranio i pokušaj Ronalda nakon što mu je sjajno loptu dao Luka Modrić.

Nastavak susreta prilikom je otvorio Real, ali Isco je bio neprecizan. A onda je uslijedio šok za domaće navijače. Casemiro je srušio Robbena u kaznenom prostoru, sudac pokazao na bijelu točku, a Lewandowski bio precizan. Bio mu je to šesti gol protiv Reala, niti jedan igrač u povijesti nije u LP-u zabio toliko golova protiv kraljevskog kluba.

Taj gol dao je krila Bayernu koji je nasrnuo na gol Reala, pucalo se iz svih oružja, ali branitelj naslova dobro se branio. I kada je Ancelottijeva momčad bila u potpunoj dominaciji, Ronaldo je izjednačio. Casemiro je ubacio, a Portugalac glavom zatresao mrežu.

Slavlje na Santiago Bernabeuu se još nije ni stišalo, a gosti su opet bili u vodstvu. Müller, koji je tek ušao u igru, je prsima spustio prema Lewandowskom, a Ramos je nespretno reagirao i zabio autogol.

Sudac se pogubio

U 84. minuti dogodio se jedan od dva ključna detalja susreta u kojima je sudac bio u prvom planu. Vidalu je dao drugi žuti karton nakon prekršaja nad Asensiom, iako je Čileanac prije došao do lopte, pa je bavarski klub i u uzvratu ostao s igračem manje. Izdržao je do produžetaka, ali u njima više nije imao snage. Iako je u njih ušao s dobrom tradicijom jer je od sedam puta u produžecima LP-a šest puta izašao kao pobjednik, večeras za to nije bilo snage. Posebno nakon što je u 105. minuti Ronaldo iz očitog zaleđa zabio za 2:2. Nakon toga gosti su se raspali i bilo je pitanje samo kako će susret završiti.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

U 109. je Ronaldo kompletirao svoj hat-trick i postao prvi u povijesti koji je u ovom eminentnom natjecanju zabio 100 pogodaka, a priču je zaključio Asensio.

Luka Modrić igrao je svih 120 minuta, bio je jako dobar i može biti zadovoljan svojim izdanjem, posebno u prvih sat vremena susreta. Mateo Kovačić u igru je ušao u 114. minuti kada je sve već bilo odlučeno. Njih će dvojica tako imati priliku da sa svojim Realom postanu prva momčad koja je obranila naslov u Ligi prvaka.

>>Hit na internetu: Pogledajte majstoriju kojom je Ribery nadmudrio Modrića

Liga prvaka, četvrtfinale

Real - Bayern 4:2 (Ronaldo 76', 105', 109', Asensio 112' / Lewandowski 53', Ramos (ag) 78')

Komentara 39

LO
lojtra1
21:59 18.04.2017.

Zašto usr*ni HTV ne prenosi takve utakmice iako harači ogromne novce od nedužnih građana koji imaju nesreću posjedovati TV?

DU
Deleted user
22:58 18.04.2017.

Loše suđenje mađara, penal za bayern nije bio, zaleđe Lewe kod autogola Ramosa i nepostojeci 2 zuti za Vidala. Baš me zanima kako ce to Kuipers sutra nadmašiti

BA
babovac
23:29 18.04.2017.

A da je Bayern pobijedio ne biste govorili o pogurancu kod dva nepostojeća penala u dvije tekme?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije