Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
„FINAL FIGHT 15“

Stolzenbach: Poziv od FFC-a se ne odbija!

FFC
Foto: PR FOTO
17.11.2014.
u 12:21

Final Fight Championship u Poreču, koji de se održati u petak 21. studenog, donosi nam prave borilačke poslastice. Vidjet demo i dvije borbe za naslov prvaka, a u kick-boks dijelu o najboljem u poluteškoj kategoriji odlučivati de Igor Jurkovid i Dennis Stolzenbach.

Prvi protivnik Igoru Jurkovidu trebao je biti Fred Sikking, ali nakon ozljede "Istarskog ratnika" cijeli događaj je pomaknut, a posljedica novih okolnosti je i novi Jurkovidev protivnik u borbi za FFC-ov pojas. Umjesto Sikkinga priliku je dobio neugodni Nizozemac Dennis Stolzebach.

"Točno 5. studenog dobio sam ponudu da se borim na FFC-u 15 u Poreču protiv Igora Jurkovida. Nisam previše razmišljao hodu li prihvatiti borbu jer sam shvatio da je to moja velika prilika za dokazivanje. Boriti se na događaju koji organizira tako jaka promocija i to još u borbi za naslov je prilika koja se ne propušta.", rekao je za Fight Site Dennis Stolzenbach.

U trenutku kad je dobio poziv nije previše znao o svom protivniku.

"Iskreno ne poznajem ga previše i nisam imao prilike gledati njegove borbe, ali dovoljno je vremena da ga dobro proučim i pripremim se za taj meč. U ovom trenutku znam da je vrlo čvrst i snažan borac koji je uvijek dobro pripremljen. Proučit du njegove slabosti i pokušati nametnuti svoj ritam. Vidjet demo jesam li spreman to učiniti. Uvjeren sam da de gledatelji uživati u tom meču i da de biti dostojan borbe za naslov FFC prvaka."

Iako bi volio ostvariti pobjedu i tako potvrditi da mu je poziv za meč s razlogom upuden najvažnije mu je da ostvari što bolji dojam.

"Pobjede i porazi sastavni su dio sporta, ali vrlo je važan način na koji se do njih dođe. Baš zato želim iskoristiti ovu priliku i uvjeren sam da nikog nedu razočarati. Niti organizatore, niti gledatelje, ali prvenstveno sebe."

Stolzenbach je prilično iskusan borac. Svoju je kvalitetu pokazao osvajanjima naslova europskog prvaka u teškoj kategoriji 2011. i 2012., dok je u poluteškoj kategoriji bio prvak Nizozemske 2009. Iza sebe ima i mečeve protiv vrhunskih boraca koji su ved ostavili veliki trag u kick-boks svijetu.

"Moja najveda borba dosad bila je protiv trenutnog Glory prvaka Gokhana Sakija. Na kraju sam izgubio, ali odlukom sudaca i zadovoljan sam onim što sam pokazao u tom meču protiv tako renomiranog borca."

U ovoj je godini imao četiri meča, a posljednji protivnik bio mu je Fabian Gondorf. Taj je meč završio bez pobjednika te je Stolzenbach u ovom trenutku na omjeru od 39 pobjeda (12KO), 17 poraza dok su tri njegove borbe završile bez pobjednika. U Poreču de tražiti priliku još više skrenuti pozornost borilačke javnosti na svoje nastupe i mogudnosti.

"Nadam se da de to biti sjajna borba u kojoj de svi uživati. Najvažnije je da sve prođe bez ozljeda kako bih brzo mogao krenuti u novu borbu i nove izazove.", rekao nam je na kraju razgovora Dennis Stolzenbach koji još jednom želi naglasiti da je počašden pozivom Final Fighta i mogudnošdu da se bori na ovom vrhunskom borilačkom događaju. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije