Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO Splićani, nakon odlaska Bruna i Granta, doveli dva Amerikanca

Stigli Lee i Gordon, sada žuti mogu rotirati igrače

28.01.2009.
u 17:44

Financijske poteškoće koje posljednjih godina kao mač nad glavom vise nad nekada moćnim KK Splitom rezultirale su i odlaskom dvojice važnih igrača iz prve petorke, Amerikanca Granta i francuskog reprezentativca Bruna. Ostao je tako trener Teo Čizmić s oskudnim kadrom na raspolaganju, da se popuni zapisnik od 12 igrača prijavljivali su žuti juniore, pa čak i kadete iz vlastitog omladinskog pogona.

Razumljivo je da su i rezultati zato bili iznimno loši, posljednji put žuti su kod kuće slavili još 1. studenoga prošle godinje protiv Uniona Olimpije, od sljedećih 11 utakmica deset izgubili, svladali samo Zagreb u gostima.

Tražili su za to vrijeme sadašnji trener Teo Čizmić i bivši Slobodan Subotić, koji je preuzeo funkciju menadžera kluba, preko svojih veza i poznanstava zamjene za dvojicu odbjeglih.

Pvi je na Gripe stigao Michael Lee, koji igra na pozicijama beka i niskog krila, a nastupao je za američko sveučilište Santa Bonaventura. Sezonu je započeo u francuskom Choletu, imao prosječno 17,5 koševa i 8,5 skokova po susretu, no morao je zbog ozljede obaviti artroskopiju koljena. Sa žutima trenira od petka i ako sve bude uredu s koljenom u subotu bi trebao debitirati protiv Vojvodine.

Nakon Leea je stigao drugi Amerikanac, Lucas Gordon; 191 centimetar visoki 24-godišnjak može igrati razigravača i beka, a u posljenje je vrijeme igrao u Kölnu, gdje je prosječno zabijao 14 koševa uz po četiri skoka i asistencije po utakmici.

Gordon i Lee trebali bi Splićanima omogućiti ono što im je do sada bio luksuz, a to je rotacija igrača. Od njih se očekuje da uskoro, možda već u subotu, podignu razinu igre Splićana.

– Njihovim smo dolaskom donekle kompletirali petorku te je vrijeme da krenemo prema boljoj poziciji na prvenstvenoj ljestvici – kaže kapetan Stipanović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije