Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chelsea - Barcelona

Stanić: Sorry, Roberto, ispadaš!

'dimateo_nnn_spo_160412'
''
18.04.2012.
u 10:09

– Čestitao sam prijatelju Di Matteu na ulasku u finale FA kupa, ali izgledi protiv Barce nisu baš veliki... – kaže Stanić

Najmanje što igračima sada treba jest želja za osvetom Barci za onu "oružanu pljačku" iz 2009. kada je Norvežanin Øvrebø Katalonce dopratio do rimskoga finala, premda će Terry i društvo teško zatomiti netrpeljivost prema katalonskom društvu.

Ima tu i sportskog motiva, jer Chelsea je samo jednom eliminirala Barcelonu u pet međusobnih srazova u nokaut-fazi Lige prvaka, samo s Mourinhom na klupi 2005. godine. Motiviran je i trener Bluesa Roberto di Matteo, koji je od Barcelone, baš na današnji dan, prije 12 godina na Nou Campu popio pet komada. Za Barcu je tada još igrao Josep Guardiola, a u prvih 11 bio je i još uvijek jest neuništivi Carles Puyol...

Golemi motiv Engleza

– Čestitao sam prijatelju Di Matteu na ulasku u finale FA kupa – kazao nam je bivši Chelseajin igrač i hrvatski reprezentativac Mario Stanić. – Trenutačno sam u Italiji i nisam planirao ići u London na utakmicu. Među ostalim i zato što ne vjerujem da moja Chelsea ima prevelikih izgleda protiv Barcelone. Jednostavno, kvaliteta je na strani Španjolaca, pa iako znam da je motiv Chelseajinih igrača golem, da je nogomet često znao donijeti svakakve senzacije, sumnjam da se to sada može dogoditi. Barca je u velikoj prednosti.

Posljednji sraz tih suparnika dogodio se u spomenutome kontroverznom polufinalu Lige prvaka, kada je Iniesta pogodio za prolaz u sudačkoj nadoknadi. Chelseajin trener tada je bio Guus Hiddink, a Guardiola je poslije s Barcom u finalu svladao Manchester United.

Chelsea je, kao i Barca, u pozitivnom tonusu – upravo je ušla u finale FA kupa, a Katalonce dočekuje sa stopostotnim učinkom u Ligi prvaka na Stamford Bridgeu ove sezone: pet čistih pobjeda, uz gol-razliku 16:2. Ohrabruje je i to što svemogući Lionel Messi u šest dosadašnjih nastupa protiv Chelseaja nije postigao pogodak, a i na posljednjem gostovanju Lige prvaka, kod Milana, nije bio strijelac.

– Chelsea se ne mora bojati Barcelone, ali niti usredotočiti se samo na Messija, jer tu su Iniesta i Xavi, također iznimno opasne prijetnje. Vjerujem u Chelsea jer ima sjajne igrače, imat će publiku iza sebe i golemi motiv. Barcelona je favorit, ali tko kaže da ne može pokleknuti baš ovaj put, kad se to možda i najmanje očekuje – kazao je bivši trener momčadi sa Stamford Bridgea Claudio Ranieri.

Barceloni je ovo peti uzastopni polufinale Lige prvaka, a u prethodna četiri nastupa zaustavio ju je samo Jose Mourinho s Interom 2010. godine.

Primili u 94. minuti

Barcelona bi ove godine mogla ispisati povijest ovoga natjecanja, budući da je na putu da prva obrani naslov prvaka, a Guardiola bi mogao dostići Carla Ancelottija, koji je s Milanom tri puta osvojio Ligu prvaka.

– Kad igrate protiv Barcelone, nemate pravo na gubitak koncentracije od prvog do posljednjeg dodira s loptom. Ne mislim na 90 ili 93 minute, jer nam prošli put ni to nije bilo dovoljno budući da smo primili pogodak u 94. – kazao je Chelseajin branič Ashley Cole.

I on tvrdi da Barcelona nije samo Messi, ali i da Chelsea nije za podcjenjivanje...

– Nije baš mnogo ljudi vjerovalo u nas prošle zime, da ćemo doći do polufinala. I zaista, potkraj prošle godine nismo ni izgledali, ni funkcionirali kao momčad. Sada se to promijenilo i imamo pravo vjerovati da će i Barcelona to osjetiti – dodao je Cole.

Branič Barce Dani Alves pak tvrdi da posljednje izbacivanje Chelsea nije režirao sudac.

– Upiranje prstom u suca bio im je samo alibi. Ispali su jer su se uplašili, jer nisu vjerovali u prolaz – kazao je Dani Alves.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije