Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dinamov protivnik izbacio Šahtar

Srna: Timisoara mi je u ružnom sjećanju

Darijo Srna
AFP
28.09.2009.
u 21:28

Šahtar je u europsku sezonu krenuo s velikim ambicijama. Nakon što je kapetan Darijo Srna podignuo pehar Uefine lige kao pobjednik, želio je ukrajinski klub ostaviti i dublji trag, u Ligi prvaka.

No, snove mu je prekinula Timisoara, Dinamov suparnik u Europskoj ligi, u kojoj je završio i Šahtar.

– Ispali smo u prvoj utakmici u Donjecku gdje smo igrali 2:2. Ma, trebali su tada Rumunji primiti pet-šest golova. U Temišvaru su nas dobro zaustavili i nismo mogli stvoriti prave šanse – prisjetio se Srna utakmica s Timisoarom.

Nekakav poseban recept Dinamu, koji će snagu rumunjskog kluba iskusiti u četvrtak, nije ponudio.

– Timisoara je jako disciplinirana, pogotovo je takva bila u uzvratnoj utakmici, čvrsta, trkački jaka. No, ne znam kako će dočekati Dinamo, vjerojatno ne isto kao Šahtar – kaže Srna.

Pojasnio je posebne motive koje je rumunjski klub imao igrajući protiv Šahtara.

– Prije svega, željeli su našem treneru Mircei Lucescuu zapapriti jer je također Rumunj. Trebali ste vidjeti kakvo je ozračje bilo. Slavili su kao da je nacionalni praznik, pjevali su nam pod prozorima hotela, bila je prava ludnica, ali vrlo korektna. I na stadionu je bilo dobro, bio je pun, ali je navijanje bilo korektno. K tome, sad se igra za bodove, a protiv nas u uzvratu čuvali su 2:2 iz prve utakmice i igrali samo na protunapade, u kojima su opasni.

Naš reprezentativac čuo je da Čigrinski neće igrati za Ukrajinu protiv Engleske, u susretu koji je nama presudno važan.

– Naravno da im je izostanak Čigrinskog veliki nedostatak, ipak je riječ o igraču Barcelone. Ali, naći će zamjenu, siguran sam da će u sastav ući Rusol iz Dnipra – ističe Darijo.

Andrij Rusol je 26-godišnji, 182 centimetra visok stoper koji je 47 puta nastupio za reprezentaciju, za koju je debitirao 31. ožujka 2004. u 1:0 porazu u Makedoniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije