Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAŽ IGARA

Srbi još uvijek u šoku: Ostali bez dva zlata koja su unaprijed upisali kao osvojena

Foto: Reuters
1/2
30.07.2021.
u 19:59

Kladionice, statistika, trenutna forma... Išli su u prilog tezi o dva laka zlata, ali nešto se ipak pita i protivnike.

Srbija se prije Olimpijskih igara u Tokiju pripremala za dva "sigurna " zlata - ono u 3x3 košarci kod muškaraca i Novaka Đokovića u pojedinačnoj konkurenciji. Zasad, moraju se zadovoljiti jednom osvojenom broncom, odnosno, jednom potencijalnom.

>>> Najava utakmice Hrvatske i Srbije

Nije to bio šok samo za Srbe, bio je to šok i za sve prognozere jer 3x3 reprezentacija Srbije i Đoković bili su apsolutni favoriti. A sve zahvaljujući formi kojom su stigli do Tokija. Kao i prikazanom do kobnih polufinala.

Za lakšu perspektivu, Srbi su u 3x3 košarci apsolutni vladari, kako u reprezentativnom, tako i klupskom smislu. Riječ je o četverostrukim prvacima svijeta, dvostrukim prvacima Europe, trentno najbolje rangiranoj reprezentaciji svijeta po FIBA ljestvici, za koju igra najbolji igrač ovog sporta - Dušan Domović Bulut.

Uz to, na putu do polufinala imali su sedam uzastopnih pobjeda. Među njima i onu protiv Rusa u skupini (21:10), kao i protiv osvajača zlata Latvije (21:16). Samo, olimpijske igre nešto su posebno baš zato što izvuku najbolje iz svih pa se ni na što ne može računati unaprijed. Rusi su u polufinalu igrali kao u transu pa uzvratili Srbima za poraz i dobili 21:10. Nažalost, istrošili su se, Latvija ih je u finalu dobila 21:18 i uzvratila im za poraz u skupini (15:19).

Foto: Reuters

Identično se dogodilo i s Novakom Đokovićem, najboljim tenisačem svijeta, igračem koji se s 20 Grand Slam titula uspeo na vrh vječne ljestvice uz Rafaela Nadala i Rogera Federera, a zasigurno će ih uskoro i nadmašiti. Nije izgubio od 16. svibnja, osvojio je ove sezone tri Grand Slama i u polufinalu je prvi set protiv Alexandera Zvereva dobio 6:1, odmah napravio break u drugom pa poveo 3:2 i imao servis. A onda se raspao... Zverev je dobio drugi set 6:3, a treći čak 6:1.

Prije ovog poraza, Đoković je pobijedio šest puta, a izgubio dvaput od Zvereva. Ukupno, pobijedio je u posljednjih pet međusobnih dvoboja. No ovo su olimpijske igre...

Na kojima se na zlato nikad ne može računati unaprijed.

Komentara 9

Avatar matezanki13
matezanki13
21:49 30.07.2021.

...ako braća Rusi nekako ne proture jednu dozu za Gjokaja, ostat ce bez medalje na OI, katastrofa sta radi ta antidoping agencija,ne daju čovjeku da se malo dovede red

BL
blekpanther
23:25 30.07.2021.

Svih pet bakica u mom selu pale u depresiju pitam jih šta vam je a oni uglas izgubio Đole a ja kažem šta vi imate s’ tim a one će na to nije nama njega žao nego mi vidimo tužna lica na našem TV, nisam više pitao koju TV gledaju!

VL
vlaser
05:59 31.07.2021.

moze novak osvojiti jos 5 titula ALI NIKAD nece imati ono sto imaju federer i nadal a to je 2 OLIMPIJSKE medalje SVAKI od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije