Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LENA STOJKOVIĆ

Splićanka obranila europsko prijestolje: Zlata osvajam tek otkako sam postala seniorka

Lena Stojković
23.05.2022.
u 16:53

- Moram razmišljati o karijeri nakon karijere. Sada ostvarujem neke prihode putem stipendija, no plan mi je završiti pet godina fizioterapije i nastaviti raditi u sportu. Trenutačno sam na pauzi jer ima dosta prakse, no završit ću studij.

Nakon Lucije Zaninović i Ive Radoš, Lena Stojković prva je Hrvatica koja je obranila naslov europske prvakinje u tekvondou. Pobijedivši u finalu najlakše kategorije (46 kg) Turkinju Gogebakan (13:11), 20-godišnja članica Marjana postigla je to u Manchesteru, na EP-u.

Trener Šišo me vodi od vrtića

Neobično je da je Lena zlata počela osvajati tek na seniorskim velikim natjecanjima, dok je kao klinka osvajala bronce. A treća je bila na Olimpijskim igrama mladih, baš kao i na kadetskom europskom i juniorskom svjetskom prvenstvu.

– Na svom prvom velikom seniorskom svjetskom natjecanju, a bilo je to Svjetsko prvenstvo, izgubila sam u borbi za medalju. Ovaj put osjećala sam neku vrstu pritiska, jer sam branila naslov. Pokušavala sam taj pritisak maknuti sa sebe tako da uživam u onome što radim – kazala je Lena koju je od prvih koraka do dvaju europskih zlata odveo njezin klupski (i reprezentativni) trener Veljko Laura.

– Šišo me trenira od moje četvrte godine pa sve do danas. Dvorana nam je bila pokraj kuće, a ja sam na tekvondo krenula za bratom i ostala.

Šampioni obično kažu da je teže obraniti prijestolje nego ga osvojiti.

– Lani sam bila opuštenija nego sada, no jednako su mi slatka oba naslova.

Baš kao i svi drugi naši sudionici EP-a, i Lena je imala podršku s tribina.

– Navijanje je bilo odlično, slika je to timskog duha na kojem izbornik Tomas insistira. Kada čujem povike s tribina, dobijem novi poticaj.

A podrška je stizala i od kuće.

– Prvo sam se javila mami Elviri, no moji veliki navijači su i tata Slaviša, brat Deni, ali i baka Zora i dida Ivan iz Zmijavaca.

Lena je studentica fizioterapije.

– Moram razmišljati o karijeri nakon karijere. Sada ostvarujem neke prihode putem stipendija, no plan mi je završiti pet godina fizioterapije i nastaviti raditi u sportu. Trenutačno sam na pauzi jer ima dosta prakse, no završit ću studij.

Obožavam trčati uz more

A plan joj je i nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 49 kilograma.

– Moja radna težina je oko 50 kilograma i zasad skidam četiri kilograma što planiram i za ovojesensko Svjetsko prvenstvo. No na Grand Prix turnirima nastupat ću u olimpijskoj kategoriji do 49 kilograma radi skupljanja bodova.

Kad netko ima takvu ambiciju, baš i nema puno slobodnog vremena.

– Nastojim se družiti s obitelji i prijateljima koliko god mi to vrijeme dopušta. Volim se kupati i trčati uz more, ali ne volim se sunčati što se vidi i po boji moje kože – ističe Lena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije