Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije to bio njen dan

Olimpijska pobjednica ostala bez medalje, Lena Stojković u finalu

21.05.2022.
u 16:49

Finale Prvenstva Europe izborio je paratekvondaš Ivan Mikulić (preko 80 kg), a bivši europski prvak Toni Kanaet (80 kg) u Manchesteru je osvojio broncu

Trećeg dana Prvenstva Europe u tekvondou u Manchesteru, hrvatski sportaši i sportašice izborili su još dvije medalje što je sveukupno sedam. Lena Stojković (46 kg), braniteljica naslova prvakinje Europe osvojenog lani u Sofiji, izborila je finale i osigurala najmanje srebro, a bivši europski prvak Toni Kanaet (80 kg) osvojio je broncu. 

Kao prva nositeljica članica Marjana u osmini finala eliminirala je Talijanku Pau (20:8) da bi medalju osigurala pobjedom nad Ciprankom Kouttouki. U napetom polufinalu, Stojković je nadjačala odličnu Portugalku Zrihen (32:26), a ako ste iznenađeni s tolikim brojem bodova kako li će vas onda iznenaditi ishod drugog polufinala u najnižoj kategoriji. Naime, Turkinja Gogeb pobijedila je Izraelku Bayech sa 64:51, a 64 boda neke natjecateljice ne osvoje za cijelo Prvenstvo.

Nastup u večernjem finalu izborio je i osvajač paraolimpijskog srebra Ivan Mikulić (preko 80 kg), također Splićanin, član Galeba kojeg trenerski vodi Mladen Tomić.

Nažalost, olimpijska pobjednica Matea Jelić (67 kg) zapela je u četvrtfinalu. Nakon pobjeda nad Luksemburžankom Faber i reprezentativkom BiH Sandrić, Matea je u borbi za medalju izgubila od Srpkinje Aleksandre Perišić (11:17). Jelić se očito nije posve oporavila nakon devetomjesečne pauze i pomalo misteriozne ozljede zadnje lože no za vjerovati je da će njen klupski trener i izbornik Toni Tomas do Svjetskog prvenstva, koje je na jesen, izvući ono najbolje.

Nakon furioznog ulaska u turnir i dviju pobjeda prekidom radi tehničke nadmoći (Rumunj Cristescu 21:1, Poljak Piatkowski 27:7), Kanaet je u polufinalu ostao bez snage (a kondicija mu je najjače oružje) i izgubio od izrazito visokog svjetskog prvaka Talijana Alessija (6:14). Brončanom hrvatskom olimpijcu ovo je četvrta medalja s najvećih  svjetskih natjecanja, a s ovom broncom je upotpunio kolekciju odličja s europskih prvenstava jer je 2018. bio zlatni, a 2016. srebrni.

Trećeg dana nastupio je i Leon Glasnović (68 kg) koji je prošao Talijana Crescenzija (35:15) da bi u osmini finala izgubo od Izraelca Krivishkija (12:23). (db)


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije