Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAĆI TEREN

Španjolac Alex Aranburu osvojio drugu etapu utrke po Baskiji

ITA, Tirreno Adriatico 2020
EXPA/PIXSELL
06.04.2021.
u 17:29

U srijedu je na rasporedu treća od šest etapa, dugačka 167,7 km od Amurrija do Ermualdea i s ciljem na vrhu uspona prve kategorije, što daje prednost vozačima koji se bore za ukupnu pobjedu.

Španjolski biciklist Alex Aranburu (Astana) iskoristio je prednost 'domaćeg terena' i ostvario prvu pobjedu u karijeri na utrkama World Toura osvojivši drugu etapu utrke po Baskiji (Basque Country), voženoj u utorak od Zalle do Sestaa u dužini od 154,8 km.

Aranburu je pobjednički manevar izveo deset kilometara prije cilja, kad se dao u bijeg na zadnjem spustu u etapi, što nitko od konkurenata iz vodeće skupine nije pokušao spriječiti. Poznavanje terena pokazalo se ključnim za ovu etapu, jer je drugi ciljem prošao Aranburuov sunarodnjak i momčadski kolega Omar Fraile, predvodeći skupinu koja je na cilj došla s 15 sekundi zaostatka za pobjednikom.

U njoj su bila i dvojica glavnih favorita za ukupnu pobjedu, Slovenci Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) i Primož Roglič (Jumbo-Visma). Pogačar je na cilj stigao kao treći, a Roglič kao šesti, što mu je bilo dovoljno da zadrži vodstvo u ukupnom redoslijedu, stečeno pobjedom na kronometru u prvoj etapi.

Roglič ima pet sekundi prednosti pred Aranburuom te šest u odnosu na Amerikanca Brandona McNultyja (UAE Team Emirates).

U srijedu je na rasporedu treća od šest etapa, dugačka 167,7 km od Amurrija do Ermualdea i s ciljem na vrhu uspona prve kategorije, što daje prednost vozačima koji se bore za ukupnu pobjedu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije