Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP VAL D'ISERE Nijemica Maria Riesch fantastičnom drugom vožnjom dohvatila je svjetsko zlato

Slalomsko zlato osvojila Riesch, Jelušić sedma

14.02.2009.
u 14:37

U francuskom Val d'Isereu održan je slalom skijašica, a zlato je osvojila Nijemica Maria Riesch. Srebro je pripalo Čehinji Šarki Zahrobskoj, a bronca iskusnoj Finkinji Tanji Poutiainen. Ana Jelušić je poboljšala plasman iz prve vožnje i završila na sedmom mjestu.

Odličnu prvu vožnju Talijanke Manuele Mölgg, u drugom laufu je u potpunosti zasjenila najbolja slalomašica svijeta, Maria Riesch. Pobjednica ovogodišnje krune Snježne kraljice na Sljemenu, održala je skijašku lekciju u drugoj vožnji i nadoknadila 63 stotinke sekunde zaostatka za Mölgg.

Upravo je Talijanka najveći tragičar utrke jer je do posljednje četvrtine staze održavala prednost od tridesetak stotinki sekunde, ali je izgubila ravnotežu i promašila nekoliko vrata te u cilj ušla s licem u rukama i na pragu suza.

Ništa bolju sudbinu nije doživjela niti drugoplasirana iz prve vožnje, Lindsey Vonn, koja je već u prvom dijelu drugog laufa ostala na unutrašnjoj skiji i umalo "pokupila" i nekoliko ljudi iz organizacije.

Radost domaćih navijača iz prve vožnje, među kojima je bio i francuski premijer Nicholas Sarkozy, Francuskinja Sandrine Aubert nije uspjela opravdati u drugom nastupu jer je promašila jedna vrata i tek simbolično ušla u cilj kako bi pokazala sportski duh i dobila pljesak gledatelja.

Najbolja hrvatska skijašica, Ana Jelušić, koja je nakon prve vožnje bila na 12. mjestu, odvozila je solidan lauf te iskoristila brojna odustajanja i lošije vožnje, kako bi zauzela dobro, sedmo mjesto u svijetu.

Nika Fleiss je nakon loše izvedbe (na drugom prolazu je kasnila više od dvije sekunde) pogriješila u drugom dijelu staze i završila sa nastupom na ovom Svjetskom prvenstvu.

Sofija Novoselić i Matea Ferk se, pak, nisu uspjele plasirati u drugu vožnju. Novoselić je sa zaostatkom od 5.62 sekunde u cilj ušla kao 33., dok je Ferk ispala vrlo brzo nakon starta.

Val d'Isere, slalom, skijašice:
1. Maria Riesch (Njem) 1:51.80
2. Šarka Zahrobska (Češ) +0.77
3. Tanja Poutiainen (Fin) +1.09
4. Denise Karbon (Ita) +1.10
5. Nicole Gius (Ita) +1.13
6. Denise Feierabend (Ita) +1.69
7. Ana Jelušić (Hrv) +1.87
8. Fanny Chmelar (Njem) +1.96
9. Anja Pärson (Šve)+1.98
10. Aline Bonjour (Fra) +2.04

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije