Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Sjajna sportašica otkrila mračnu tajnu: Seksualno me zlostavljao, a ja sam šutjela

"U to sam vrijeme jako patila. Tada nismo radili sa sportskim psihologom, nisam mogla razgovarati ni s kim. Niti s mojim roditeljima," kazala je na na web konferenciji o seksualnom nasilju u organizaciji grčke vlade.
16. siječnja 2021. u 18:42 4 komentara 12000 prikaza
Sofia Bekatorou
Foto: Instagram

 Jedna od najuspješnijih grčkih sportašica jedriličarka Sofija Bekatorou (43) optužila je neimenovanog sportskog dužnosnika da ju je seksualno napao 1998. godine tijekom priprema za olimpijske igre u Sydneyu.

OPUSTIO SE Sjećate li ga se? Bio je sjajan sportaš, sada je jedva prepoznatljiv

Olimpijska pobjednica iz Atene, te četverostruka svjetska prvakinja u klasi 470 otkrila kako je bila podvrgnuta seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju od strane neimenovanog starijeg člana federacije.

Bekatorou je tada imala 21 godinu i odlučila je šutjeti jer se bojala da će prijavom zatvoriti mogućnosti za nastavak karijere, jer je počinitelj imao veliku moć u zemlji.

Sportašica je jasno dala do znanja da taj čin nije bio sporazuman, dodajući kako se osjećala "poniženom". Nije imenovala dužnosnika, ali opisala ga je kao starijeg člana jedriličarskog saveza.

"U to sam vrijeme jako patila. Tada nismo radili sa sportskim psihologom, nisam mogla razgovarati ni s kim. Niti s mojim roditeljima," kazala je na na web konferenciji o seksualnom nasilju u organizaciji grčke vlade.

Grčko ministarstvo sporta odmah je pozvalo pravosudne i sportske vlasti da ispitaju izjave olimpijske prvakinje, dok je član MOO-a i čelnik Helenskog olimpijskog odbora Spyros Kapralos rekao da će podržati Sofiju Bekatorou "svom snagom".

"Moramo imati sigurno, etično, pristojno i čisto sportsko okruženje", rekao je u subotu u izjavi.

Iz Helenskog jedriličarskog saveza su poručili kako do sada nisu bili formalno ili neformalno obaviješteni o incidentu pozvavši jedriličarku da bude konkretna.

MIchael Phelps GODINAMA SE MUČI S 15 godina zadivio svijet, a sada je u velikim problemima... Supruga strahuje da će si oduzeti život

"Pozivamo podnositeljicu pritužbe, ako je i nakon toliko godina preuzela inicijativu da razgovara o ovom neugodnom incidentu, da postane konkretna."

Sofia Bekatorou sudjelovala je na OI u Sydneyu (2000), Ateni (2004), Pekingu (2008) i Rio de Janeiru (2016) gdje je nosila grčku zastavu na svečanosti otvaranja.

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • Rtz1:

    Izgleda da joj je odgovaralo i da je uživala u sek*u

  • dalibor.hren:

    Seksualno je zlostavljao, a ona je uživala!!!

  • tragac:

    Svi muškarci dužošnici u sportu i politici vole mladu piVku, ali kada istina ispliva na površinu postanu muške piVke.