Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODINAMA SE MUČI

S 15 godina zadivio svijet, a sada je u velikim problemima... Supruga strahuje da će si oduzeti život

MIchael Phelps
Instagram
15.01.2021.
u 13:35

Phelps je imao 15 godina i 9 mjeseci kada je postavio svoj prvi svjetski rekord – na 200 m delfinovim načinom. Nažalost, danas se bori s depresijom.

Najuspješniji olimpijac svih vremena, američki plivač Michael Phelps (35) već se dugo vremena bori s depresijom.

Njegova situacija jako je ozbiljna, a o tome je progovorila supruga Nicole Phelps koja sa slavnim sportašem ima troje djece. Posebno se zabrinula nakon tragične smrti košarkaša Kobea Bryanta.

– Nakon što je Vanessa izgubila Kobea, stalno sam gledala u Michaela i molila ga: "Možemo li ti pokušati pomoći? Ako ja tebe izgubim, ne znam kako ću dalje" - rekla je Nicole Phelps.

Nicole kaže da joj je najteža spoznaja to što ne može pomoći.

– Ranije sam mislila da ću ga izvesti na pravi put. Mislila sam da mogu biti njegov terapeut. No, naučila sam da ne mogu osjećaje drugih preuzeti na sebe, bez obzira na to koliko se trudila – rekla je Nicole te dodala da i djeca pokušavaju pomoći ocu kada se osjeća loše.

Phelps je ranije priznao da je razmišljao o samoubojstvu, a nedavno je progovorio o svom stanju.

– Nicole me voli i želi mi pomoći. Želi da mi bude bolje. Ali, i ona se bori sa sobom. Treba joj podrška. Znam da joj je teško – rekao je Phelps.

Phelps je tijekom plivačke karijere osvojio 28 olimpijskih medalja, pri čemu 23 zlata. Osvojio je i 26 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima. No, to je platio mentalnim zdravljem. Posebno mu je bilo teško nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. kada je nekoliko dana bio zaključan u sobi.

– Bilo je trenutaka kada nisam želio biti živ – rekao je svojedobno.

Phelps se svijetu predstavio kao 15-godišnjak na Olimpijskim igrama u Sydneyu, 2000. godine kao najmlađi američki plivač u posljednjih 68 godina. Iako tada nije osvojio medalju, to mu je prvo veliko natjecanje bilo veliko iskustvo jer je samo pet mjeseci nakon sydneyskih OI postavio svoj prvi svjetski rekord – na 200 m delfinovim načinom. Imao je tada 15 godina i 9 mjeseci. 

Tijekom karijere osvojio je rekordnih 28 olimpijskih medalja, pri čemu i rekordne 23 zlatne olimpijske medalje. S osam zlatnih medalja osvojenih na jednim Olimpijskim igrama postavio je najveće dostignuće koje je na nekim Olimpijskim igrama modernog doba postavio neki športaš. Na svjetskim prvenstvima u plivanju (od 2001. do 2011. godine) osvojio je 26 zlatnih, šest srebrnih i jednu brončanu medalju.

Ključne riječi

Komentara 26

AL
alpinist1
17:13 15.01.2021.

Kad ćemo pročitati vijest: "hadezeovac si oduzeo život zbog grižnje savjesti i pljačke Hrvatske "

NE
Nemojtimenimojneme
15:14 15.01.2021.

Ima dobar dokumentarac s njim - "Weight od gold". Zanimljivo koliko se tih vrhunskih sportaša bori sa depresijom. Naučeni su na trening i slavu pa kada prekinu tu karijeru, ne znaju što će sa sobom. Dosta ih se i ubilo.

SV
Sveky12
16:48 15.01.2021.

Najveći Olimpijac ikad.Ali bolest ne bira.Jadni li su ovi umovi koji mu 'savjetuju' da nađe neku mladu ženu,vidi kako drugi žive,,,pa će kao ozdravit.Kad bi to tako išlo ne bi bilo nikakvih problema na svitu.Ne daj bože ikome ovu bolest od koje on pati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije