Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Sesar komentirao ždrijeb: Skupina je zahtjevna, Slovenija i Grčka su nam najveći konkurenti

Zagreb: Hrvatski košarkaši odradili trening uoči odlaska na Olimpijski pretkvalifikacijski turnir
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
27.11.2023.
u 20:58

“Skupina je zahtjevna, sve momčadi su jake. Slovenija i Grčka sa svojim super starovima su nam definitivno prvi konkurenti za osvajanje turnira“, rekao je izbornik reprezentacije Josip Sesar odmah po održanom izvlačenju i dodao:

U švicarskom Miesu, gradiću nadomak Geneve, u sjedištu FIBA-e, danas su izvučene natjecateljske skupine za olimpijske kvalifikacijske turnire. Hrvatska je izvukla turnir u Grčkoj i skupinu A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka i Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju.

“Skupina je zahtjevna, sve momčadi su jake. Slovenija i Grčka sa svojim super starovima su nam definitivno prvi konkurenti za osvajanje turnira“, rekao je izbornik reprezentacije Josip Sesar odmah po održanom izvlačenju i dodao:

“Mi smo ovo ljeto odigrali na visokom nivou i imamo neke svoje adute. Već samim plasmanom na olimpijski kvalifikacijski turnir smo napravili velik posao, a sad nas čeka pripremni period za sljedeću stepenicu. Nadam se da će svi biti zdravi i na dispoziciji, da ćemo odigrati dobre prijateljske utakmice i da ćemo se pripremiti najbolje što možemo i otići spremni u Grčku.” 

Olimpijski kvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira osvojiti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Osim Hrvatske, na olimpijskim kvalifikacijskim turnirima sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Bahami, Bahrein, Brazil, Crna Gora, Dominikanska Republika, Egipat, Filipini, Finska, Gruzija, Grčka, Italija, Kamerun, Latvija, Libanon, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Obala Bjelokosti, Poljska, Portoriko, Slovenija i Španjolska.

Na Olimpijske igre 2024 u Parizu već je direktno kvalificirana Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva kvalificirali su se: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije