Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'crveni bik' izlazi iz f1?

Vettel Red, Bull out

Ferrari
Foto: REUTERS/Brandon Mal
25.03.2015.
u 15:09

– Na ljeto ćemo vidjeti koliko su nam prihodi i rashodi, a ako ćemo biti loši, izaći ćemo iz formule 1! Opasnost je što naš šef, Dietrich Mateschitz, polako gubi strast za F1 – kazao je njegov savjetnik Helmut Marko.

Lewis Hamilton i Nico Rosberg posramili su konkurenciju u Albert Parku u Melbourneu prošlog vikenda, samo trojicu nisu ostavili za puni krug (!), a kad je nezadovoljni Sebastian Vettel podigao glas zlurado komentiravši kako bi "Mercedesov dvojac mogao malo pustiti gas te pričekati njega i društvo", Hamilton se od srca nasmijao i odmahnuo rukom:

– Daj, čovječe, uozbilji se. Četiri godine si nam ti radio istu stvar, kasnili smo preko pola minute za tvojim Red Bullom pa jako dobro znam kakav je to osjećaj, stisni malo zube – kazao je prvak svom prethodniku na tronu te dodao:

– Ti si se vozio sam u krug, a ja imam iza sebe Nicu Rosberga koji mi puše za vratom. Ne sjećam se da je te bi tako bilo u Red Bullu. Ne možeš uvijek samo ti pobjeđivati – kazao je Britanac Nijemcu, koji je lani ostao posve kratkih rukava, za pobjedu ne zna još od 2013.

U Australiji je bio treći u Ferrariju, no osmijeh mu je ostao na licu:

– Naravno da nije pobjeda, ali osjećam se kao da sam pobijedio! Veliko je olakšanje što napokon imam automobil s kojim se mogu utrkivati, za razliku od prošle sezone – blistao je Vettel, koji je barem zasad bolji od drugih vozača na stazi, izuzmemo li Mercedese.

Vettel je kriv za sve?!

Vjeruje kako će legendarne crvene vratiti na vrh, učiniti ono što Kimi Räikkönen nije uspio, a naravno da je inspiriran dosezima Michaela Schumachera.

– Napokon se smijem. Mislim da to nije ništa čudno, pa jasno je da je čovjek izvan sebe kada mu stvari ne idu onako kako je planirao. Schumijevi uspjesi su nevjerojatni i mislim kako nitko nikad neće uspjeti učiniti ono što je on uspio. Danas sjedim na njegovu mjestu, radim s ljudima s kojima je on radio. No, od toga je prošlo, više-manje, deset godina i druga su vremena – razmišlja Vettel o svojoj budućnosti.

A što je iza sebe ostavio, malo ga zanima. No evo, njegova bivša momčad Red Bull sad prijeti i istupanjem iz Svjetskog prvenstva! Traže da se pravilnik promijeni jer tvrde da sve ide u prilog "mečki". Već ovdje treba primijetiti, i to ne zajedljivo, kako se nisu bunili četiri godine kada su oni dominirali...

– Na ljeto ćemo vidjeti koliko su nam prihodi i rashodi, a ako ćemo biti loši, izaći ćemo iz formule 1! Opasnost je što naš šef, Dietrich Mateschitz, polako gubi strast za F1 – kazao je njegov savjetnik Helmut Marko.

To nikako ne bi odgovaralo Bernieju Ecclestoneu, koji se pita zašto bi Mateschitz samo tako digao ruke nakon jedne sezone u kojoj njegova momčad nije bila dominantna.

– Tko zna što će izvesti! Mateschitz je čovjek koji se voli natjecati i sumnjam da je će prestati samo zato što su drugi bolji od njega. Više mi se čini da je on od onih koji odlaze kada su na vrhu, kada pobjeđuju – kaže Bernie Ecclestone. Je li kriv Vettel? Brzo je zaboravio na sve što su mu plavi u desetljeće i pol dali, te praktički pješke odjurio iz Fuschl am Seea u Maranello. 27-godišnjak je s Austrijancima od 2009. do 2013. pobijedio na 39 utrka i osvojio četiri titule prvaka, a lani ga je Australac Daniel Ricciardo posve nadvisio. Nije Ricciardo učinio mnogo više od borbe s timskim kolegom, nije uzeo titulu. I zbog toga u Red Bullu lude. Neće biti ništa bolje, automobil danas vozi Daniil Kvyat, no taj dvojac neće parirati Lewisu Hamiltonu i Nicu Rosbergu, jer je i Renaultov motor kašljucav.

Bez alata nema zanata

Svima je jasno kako bez dobrog bolida nema titula prvaka. I to je tako oduvijek, takva je igra. Uostalom, voze se automobili. Koliko se sjećamo, nije postojao vozač koji je osvojio Svjetsko prvenstvo, a da nije sjedio u sjajnom automobilu te sezone. Vozite li u Marussiji svjesni ste kako ćete – ostati bez titule prvaka. I Juan Manuel Fangio imao je odličan automobil kada je dominirao. Da biste boksali, morate imati jak udarac. Inače ćete protivnika teško srušiti.

>> Vettel: Dečki, usporite malo, pričekajte nas! Hamilton: A štedjeli smo se

Komentara 1

DU
Deleted user
16:48 25.03.2015.

Kakav je to sport nekad bio,Mensel,Pique,Senna,Prost....uzbuđenja,utrke se gledale u jednom dahu,danas?To vise nije to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije