Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dominacija Mercedesa

Vettel: Dečki, usporite malo, pričekajte nas! Hamilton: A štedjeli smo se

Race winner Mercedes Formula One driver Lewis Hamilton of Britain (C) and actor Arnold Schwarzenegger speak during the podium ceremony of the Australian F1 Grand Prix at the Albert Park circuit in Melbourne March 15, 2015. At left is second placed Mercede
16.03.2015.
u 07:00

– Nadam se da će nas u sljedećim utrkama netko ipak uspjeti stići, barem Ferrari – okrenuo je pilu naopako Nico Rosberg

Baba Vanga, legendarna bugarska proročica, predvidjela je napad 11. rujna u New Yorku, smrt princeze Diane te još koješta, a rezultat utrke u Australiji mogli smo vrlo precizno previdjeti i mi. Lewis Hamilton je pobijedio, a drugi je bio, pogađate, Nico Rosberg. Obojica iz Mercedesa.

Tko je prespavao ranojutarnji start sezone u Australiji, neka mu ne bude žao jer utrka ga ne bi razbudila, bila je jedna od najdosadnijih. Neizvjesnosti ni trunke, dominantni Mercedesi odjurili su kroz Albert Park ostavljajući konkurenciji prašinu u oči. Točnije, prašina se već slegla kada su konkurenti prošli tim putem jer svega tri vozača nisu za Mercedesima kasnila više od kruga – Vettel (Ferrari), Massa (Williams) i Nasr (Sauber).

– Nadam se da će nas u sljedećim utrkama netko ipak uspjeti stići, barem Ferrari – okrenuo je pilu naopako Nico Rosberg, a Sebastian Vettel mu odgovorio:

– Čovječe, pa dajte usporite malo! Mene ste ostavili za pola minute...

Ulje na vatru dolijevao je pobjednik Lewis Hamilton.

– Mogli smo i brže, ali nije bilo potrebe...

Bila je to Britancu 34. pobjeda i čak sedma u posljednjih osam utrka. Krenuo je u obranu naslova, kako on to voli reći, 'ustavši se na desnu nogu'. Iako, u posljednje tri sezone onaj koji je pobijedio na otvaranju nije otišao i do kraja.

Vrijedi spomenuti i najmlađeg vozača koji je nastupio u formuli 1, Maxa Verstappena (17), koji je morao odustati u 34. krugu. I njegov otac Jos u istom je trenutku odustao na svom debiju 1994. godine u Brazilu. U Melbourneu je uz bolide atrakcija bio Arnold Schwarzenegger, koji ni danas zbog vrtoglavo velikih mišića ne bi mogao stati u skučeni bolid...

U Maleziji se za dva tjedna nastavlja sezona, a mogli bismo imati senzaciju jer bi ozlijeđenog Valtterija Bottasa, vozača Williamsa, mogla zamijeniti – testna vozačica Susie Wolff!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije