Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči ždrijeba

Samo da ne dođe do utakmice sa Zvezdom, tenzije bi bile prevelike

Rosenborg - Dinamo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
28.08.2019.
u 19:25

Bilo bi dobro kada ne bi dobili ekstra jaku momčad iz drugog bubnja tako da postoji kakva-takva šansa za prolazak skupine - priča Toplak

Igor Cvitanović odigrao je velik broj utakmica u Ligi prvaka. Postigao je i nekoliko važnih pogodaka. Sada će s guštom s tribine maksimirskog stadiona gledati velike momčadi koje dolaze u goste Dinamu.

- Tko god da dođe iz prve dvije jakosne skupine bit će spektakl. Vjerujem da će Dinamo puno bolje igrati u skupini Lige prvaka nego što je odigrao jučer u Trondheimu. Bila je prava sreća što se na odmor otišlo samo s jednim pogotkom zaostatka.

Da, mogli su Norvežani postići i drugi pogodak, ali je udarac iz slobodnog udarca završio u stativi. To je tako, da bi prošli dalje ili da se napravi dobar rezultat trebalo je imati i malo sreće - rekao je Igor Cvitanović.

Dinamo neće biti “kanta”

U drugom poluvremenu Dinamo je ipak odigrao puno bolje.

- Istina. Imao je Dinamo velikih problema s izlaskom svoje zadnje linije. Norvežani su igrali dosta agresivno a Dinamo nije imao baš puno prilika. Onda se dogodio sjajan potez Gojaka i nevjerojatno lijep pogodak.

Nakon što su primili pogodak Norvežani su se doslovce predali jer su znali da ne mogu postići još tri pogotka koliko im je trebalo za prolaz - istaknuo je Cvitanović.

Samir Toplak, trener Intera iz Zaprešića nije bio oduševljen Dinamovom izvedbom u Norveškoj.

- Ma, bitno je da je Dinamo u Ligi prvaka. Ova uzvrata utakmica, koja je bila slaba, brzo će se zaboraviti. Dinamo se jednostavno u uzvratu nije uspio nametnuti. Nisu jednostavno uspijevali sačuvati loptu u svojim nogama.

Sreća da je ona lopta Gojaka ušla u mrežu. Jer, tko zna kako bi sve to završilo. Vjerujem, da bi Dinamo prošao i da nije postigao izjednačujući pogodak. Norvežani su u drugom poluvremenu ipak puno teže dolazili u opasne situacije u odnosu na prvo poluvrijeme - priča Toplak.

U četvrtak je ždrijeb. Koga biste voljeti gledati u Zagrebu?

- Želio bih, u prvom redu, vidjeti jednu od šest top europskih momčadi u ovom trenutku. Dakle, svejedno mi je hoće li doći Manchester City, Barcelona, Bayern, Liverpool, PSG ili Juventus. Bilo bi dobro kada ne bi dobili ekstra jaku momčad iz drugog bubnja tako da postoji kakva-takva šansa za prolazak skupine - priča Toplak.

Može li se današnji Dinamo ravnopravno nadmetati s velikanima europskog nogometa?

- Mislim da može. Ovaj Dinamo je izrazito natjecateljska momčad i može igrati sa svakim. Daleko od toga da će biti “kanta” za napucavanje kao nekih prijašnjih godina. Nekako imam osjećaj da bi Dinamo ove sezone u Ligi prvaka mogao napraviti čudesan rezultat. Dobro, tako sam razmišljao na početku sezone. Malo me ova izvedba u Trondheimu malo poljuljala, ali hajdemo reći da je to bio samo jedna loš dan - naglasio je Toplak.

Bilo bi dobro da Olmo ostane

Ima li Dinamo dovoljno dobar igrački kadar za skupinu Lige prvaka?

- Naravno da ima. Jasno, puno toga će ovisiti o tome hoće li Olmo ostati ili otići. Koliko sam pratio igrač je izrazio želju da igra Ligu prvaka u dresu Dinama. Ode li, to će onda biti druga priča - rekao je Toplak.

Postoji mogućnost da ove sezone u skupini Lige prvaka gledamo nekada veliki derbi bivše jugoslavenske lige između Dinama i Crvene Zvezde?

- Uh, to nikako ne bi volio. Mislim da bi navijači jedva čekali da dođemo tog susreta, ali bojim se da bi tenzije bile prevelike i moglo bi doći do neželjenih incidenata. Vjerujem da će ždrijeb imati “milosti” i izbjeći susret modrih i crveno-bijelih - zaključio je Toplak.

Crvena zvezda je posljednju službenu utakmicu protiv hrvatskih klubova igrala protiv Zaprešićana. Bilo je to 2005. godine u Kupu UEFA. Zaprešićane je vodio Bogdan. U prvoj utakmici Crvena Zvezda pobijedila je u Zaprešiću sa 3:1, a na Marakani 4:0. 

Ključne riječi

Komentara 3

ME
medvedgrad
21:06 28.08.2019.

Nadam se da cemo izvuci Zvijezdu. I zgaziti ih..

BA
barbaizamerike
19:39 28.08.2019.

Dobro da vise u Dinamu Nema Canjuge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije