Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveća noć u karijeri marijana budimira

'Sada nećemo stati! Sve podsjeća na veliku renesansu Hajduka, idemo biti prvaci Europe!'

Dortmund: Juniori Hajduka nakon penala prošli u polufinale Lige prvaka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/15
15.03.2023.
u 22:52

Najveća nam je pohvala kad čujemo da s tribina odzvanja 'ovo je Hajduk'. Malo treba našim navijačima da se zapale. Juniori su im dali puno razloga za slavlje i prošle godine kad smo postali prvaci i sada, kada živimo ove predivne trenutke, bile su prve riječi Budimira noćas s Westfalena, ali je u dahu odmah dodao:

Hajdukovi juniori, hrvatski prvaci koje vodi 43-godišnji Marijan Budimir ispisali su povijest hrvatskog nogometa i Hajdukove akademije. Prvi put ušli su u polufinale juniorske LP i prvi su hrvatski klub koji je dosegnuo mjesto među četiri najbolja kluba Europe. Izbacili su na kultnom Westfalenu Borussiju Dortmund. Stariju 'gardu' navijača Hajduk juniori su posebno dirnuli evocirajući uspomene na polufinale s Ajaxom. Zanimljivo, upravo na današnji dan 1995. godine momčad Hajduka je odigrala utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, te izgubila 3:0 u uzvratu od Ajaxa u Amsterdamu nakon što je remizirala 0:0 u prvoj utakmici na Poljudu. Bio je to strašni Van Gaalov Ajax, a na povijesni ogled i večer kad je Hajduk u Europi napravio najveći uspjeh hrvatskih klubova u povijesti, referirao se nakon utakmice i trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir. Iza njega je najveća utakmica u karijeri, a čeka ga borba za finale protiv slavnog Milana

Juniori Hajduka dramatičnom pobjedom nakon beskrajnog raspucavanja jedanaesteraca dali su i veliki vjetar u leđa njihovoj težnji da klub gradi budućnost na domaćim igračima i svojoj školi, koja je u vrijeme Tomislava Ivića bila jedna od najprepoznatljivijih u Europi. 'Ovo je Hajduk", odzvanjala je sinoć dugo pjesma navijača Hajduka s Westfalena. 

- Hvala im. Prepoznali su naš rad i trud. Najveća nam je pohvala kad čujemo da s tribina odzvanja 'ovo je Hajduk'. Malo treba našim navijačima da se zapale. Juniori su im dali puno razloga za slavlje i prošle godine kad smo postali prvaci i sada, kada živimo ove predivne trenutke, bile su prve riječi Budimira noćas s Westfalena, ali je u dahu odmah dodao:

- Ovo još nije gotovo. Uz malo sreće, idemo u Nyon biti europski prvaci!

Jake emocije su raznijele trenera, koji je dijete Hajduka, na Poljudu je napravio prve korake i proveo devet godina, ali je prema vlastitom priznanju napravio veliku grešku i premlad potpisao za Udinese. Nikada nije potpisao ugovor s Hajdukom. Karijeru je prekinuo u Karlovcu kad se nekadašnji prvoligaš raspao i ostavio igrače mjesecima bez primanja. Prvi trenerski posao dobio je RNK Split, a kada je prestigao juniore Hajduka na ljestvici, brzo je stigao poziv s Poljuda. Bio je pola godine trener juniora, a potom asistent Marku Lozi koji je Hajduk B uveo u drugu ligu. Stožeru prve momčadi priključuje ga bivši trener Siniša Oreščanin.

Dortmund: Juniori Hajduka nakon penala prošli u polufinale Lige prvaka
1/31

Na put se s Hajdukom sprema više od deset tisuća navijača, najavljuju rušenje rekorda, ali problem je mali kapacitet stadiona u Nyonu koji predviđa svega 860 sjedećih mjesta za finale, ostala su stajaća, pa se Hajduk nada da će Uefa imati sluha i naći bolje rješenje zbog navijača, jer kao što ističu kao parolu i u krovnoj nogometnoj kući, sve ovo događa se upravo zbog njih. 

- Ovo je zaista veliki dan za sve hajdukovce. Hajduk je napravio ogroman uspjeh, najveći od četvrtfinala Lige prvaka koje je igrao skoro prije 30 godina. Svaka čast momcima i stožeru na pripremi ove utakmice. Na kraju nam je trebalo sreće koju nismo imali tijekom regularnih 90 minuta, kada je u završnici lopta pogodila u gredu. Prvi put nisam mogao gledati zadnji penal, priznao je trener nakon utakmice.

Taj je udarac izveo Ante Kavelj, koji je tek od ove jeseni član juniora, Budimir ga je povukao iz predselekcije i uveo u tim.

No utakmicu je Hajduk dobio u obrani. Objasnio je to kasnije i trener koji je imao vrlo jasan plan za put u Dortmud. 

- Znali smo da obranu moramo odigrati na maksimalnom nivou, kao protiv Cityja. Žao mi je što smo ih previše respektirali kada smo imali loptu u nogama, ali svaka čast momcima. Bili su umorni, ali izdržali su.

Komentara 14

Avatar markoii123
markoii123
09:47 16.03.2023.

Klub vodi ulica a pogle sad kakve rezultate imaju. Hmm,nekaj tu ne štima. Mamićevci već danima uživaju u porazima Dinama i prijete da će nam klub doživjeti sudbinu Hajduka ako ga preuzme "ulica".

DU
Deleted user
08:38 16.03.2023.

Čestitke mladićima! Imponira mentalna stabilnost koja našim momčadima nikad nije bila svojstvena (čak ni seniorima).

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
07:22 16.03.2023.

lijepo je veseliti se. ali opet hajdukovci polijecu na prvu lastu...zellim im naravno sve naj ali trebaju ostati ponizni i "normalni"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije