Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVACI NORVEŠKE

Rosenborg nakon dvije godine vratio naslov

Lopta
Uefa.com
28.09.2009.
u 11:16

Nogometaši Rosenborga iz Trondheima u nedjelju su osigurali naslov norveških prvaka, 21. put u povijesti kluba i prvi put nakon 2006. godine.

Uspjelo im je to četiri kola prije kraja prvenstva, gostujućom 2-0 pobjedom kod najvećeg rivala Moldea, kojem su time s 14 pobjegli na nedostižnih 17 bodova prednosti.

Ove sezone nogometaši trenera Erika Hamrena nisu izgubili niti jedan prvenstveni dvoboj: 19 su puta dosad pobijedili i sedam puta remizirali.

Bili su 13 puta zaredom državni prvaci u razdoblju od 1992. do 2004. godine i najtrofejnija su momčad u Norveškoj.

Ove su sezone imali dva podbačaja: u četvrtfinalu kupa su od Moldea izgubili 5-0, dok su u drugom pretkolu Europa lige ispali od azerbajdžanskog Karabaga.

Tijekom sezone je u momčad stigao hrvatski nogometaš, bivši mladi reprezentativac Dario Zahora (27).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije