Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olimpijski dan u Zagrebu

Prvu 'olimpijsku' utrku oko Jaruna promovirali Damir Martin, Josip Glasnović i Ana Konjuh

Olimpijski dan
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
17.06.2019.
u 23:45

Ova utrka trčala se u čast 125. rođendana Međunarodnog olimpijskog odbora a sudionike je animirao kondicijski trener Mario Mlinarić, poznati tjelovježbeni motivator

Atletičar Ante Živković (21 minutu, 28 sekundi) i tenisačica Tea Faber (26:21) pobjednici su prve utrke Olympic Day Run u Hrvatskoj koja je održana na zagrebačkom jezeru Jarun gdje je 500-tinjak sudionika trčalo krug oko jezera dug 6300 metara. Trkači su imali sreće jer su istrčali utrku prije naleta olujnog vremena, a sve njih u ciljnoj ravnini bodrio je i pozdravljao Mario Mlinarić, trenutno najpoznatiji tjelovježbeni animator i motivator u Lijepoj Našoj.

- Uvijek se rado odazovem ovakvim akcijama jer sam kineziolog i moja je želja da nam tjelovježba i zdrav život postanu navika. Jer samo tako ćemo umanjiti postotak pretile djece a on iznosi 32 posto odnosno postotak odraslih s prekomjernom težinom a njih je 65 posto - kazao nam je Mario na čije su se seanse na Jarunu ovog svibnja i lipnja Zagrepčani odazivali masovno pa ih je znalo biti između 500 i 2000.

Ovu priču uspješno je organizirala Hrvatska olimpijska akademija čiji je ravnatelj Saša Ceraj bio zadovoljan odazivom:

- Olimpijski dan se slavi još od 1948. kada je odlučeno da se tako slavi rođendan Međunarodnog odbora koji je osnovan 23. lipnja 1894. Kao Hrvatska olimpijska akademija mi smo dužni provoditi akcije ovog tipa i niz drugih kako bismo sport i sportaše spojili s umjetnošću, obrazovanjem i ekologijom i kako bismo na sve te načine propagirali zdrav život.

Ovu utrku promovirali su na licu mjesta olimpijski prvak Josip Glasnović, olimpijski doprvak Damir Martin te tenisačica Ana Konjuh.

- S obzirom na to da sam ujutro imao jak trening u teretani s mojim kondicijskim trenerom Perom Kuterovcem, a popodne dva sata veslačkog treninga odlučio sam ipak ne trčati ovu utrku jer nisam dugo trčao tu dionicu pa bi mi se listovi upalili a to bi značilo da bi mi moj sljedeći veslački trening bio slabije kvalitete - opravdao se Damir Martin kojemu treba skinuti kapu što se stalno pojavljuje na manifestacijama ovog tipa baš kao i Josip Glasnović koji je već, za razliku od Damše, izborio olimpijsku vizu za Tokio.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije