Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će biti novi izbornik

Portugalac Tiago Souza želi voditi Nacional i male vatrene

'09.10.2009.....Zagreb...spo.....Dvorana 2 Doma sportova.Prva hrvatska malonogometna ligau takmica izmedu : Nacional - Skripta Osijek.Tiago Polido novi trener Nacionala.Photo:Marko Prpic/VLM'
'Marko Prpic/VLM'
03.12.2009.
u 11:07

Komisija za mali nogomet HNS-a na današnjem bi sastanku trebala Izvršnom odboru predložiti novog izbornika hrvatske malonogometne reprezentacije.

U velikoj ofenzivi je portugalski stručnjak Tiago Polido Souza, trener zagrebačkog Nacionala, a protukandidat mu je trener splitskih Mejaša Mladen Perica Štrla, inače izbornik selekcije U-21.

Savez bi jeftinog

Portugalca gura jaka Nacionalova struja, do te mjere da je taj klub HNS-u poslao pismo u kojemu se jamči Tiagov boravak na klupi MNK Nacional minimalno do ljeta 2011. godine. Prema tome, ako bi Portugalac bio izabran, HNS bi to stajalo samo mjesečnu plaću, dok bi sve ostale troškove snosio njegov klub.

Tiago Polido Souza spada u europsku trenersku elitu. Bio je pomoćnik najboljem svjetskom treneru, španjolskom izborniku Venanciju, a u Nacionalu, s kojim je vodeći na ljestvici malonogometne lige, radi od kolovoza. Prošle sezone u Italiji je osvojio Kup Italije i igrao finale doigravanja.

Pitanje je, međutim, hoće li to biti dovoljno jaki argumenti za Borisa Durlena i njegovu komisiju. Ona će se, naravno, voditi onim što kažu Srebrić i Marković, a njima bi, u situaciji kada Savez više ne pliva u novcu, domaći stručnjak bio prihvatljiviji jer je jeftiniji.

Cilj je medalja na EP

No, pri ovome izboru HNS nema pravo na pogrešku jer se kandidirao za domaćina EP-a 2012. godine, koje bi se igralo u Zagrebu i Splitu. Do tada bi trebalo napraviti selekciju i stvoriti reprezentaciju koja bi se borila za medalju. Portugalac se s tim ciljem i kandidirao za izbornika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije