Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBERTO MARTINEZ

Portugal na izborničku klupu doveo trenera kojemu je Hrvatska okončala mandat

Hrvatska izborila remi protiv Belgije i plasirala se u drugi krug SP-a
Foto: Bruno Fahy
1/4
09.01.2023.
u 13:58

On je vodio šest godina vodio Belgiju koju je doveo do prvog mjesta na FIFA-inoj ljestvici i do trećeg mjesta na SP-u u Rusiji 2018. godine. Martinez će na klupi Portugala zamijeniti Fernanda Santosa, koji je također odstupio sa svoje funkcije.

Bivši belgijski izbornik Roberto Martinez preuzeo je klupu Portugala, objavio je u ponedjeljak Portugalski nogmetni savez (FPF). Martinez je odstupio s mjesta belgijskog izbornika nakon što je Belgija završila nastup na SP-u u Kataru u grupnoj fazi, kazavši kako je već ranije donio tu odluku  i da bi postupio isto i da je Belgija osvojila naslov svjetskog prvaka. 

>> Španjolci otkrili što će raditi Modrić nakon završetka karijere: Hrvat ima velike planove s Realom

"Cijenim entuzijazam i ambiciju s kojima je Martinez prihvatio poziv", izjavio je predsjednik FPF-a Fernando Gomes na konferenciji za medije dok je Martinez stajao pored njega. "To je važan trenutak za reprezentaciju".

On je vodio šest godina vodio Belgiju koju je doveo do prvog mjesta na FIFA-inoj ljestvici i do trećeg mjesta na SP-u u Rusiji 2018. godine.

Soccer Football - Portugal present new coach Roberto Martinez - Cidade do Futebol, Alges, Portugal - January 9, 2023 New Portugal coach Roberto Martinez poses with a shirt during the presentation REUTERS/Rodrigo Antunes Photo: RODRIGO ANTUNES/REUTERS
Foto: RODRIGO ANTUNES/REUTERS

Martinez će na klupi Portugala zamijeniti Fernanda Santosa koji je također odstupio s izborničke funkcije nakon što je Portugal u četvrtfinalu SP-a poražen od Maroka.

Santos je preuzeo Portugal 2014. i s njim je osvojio 2016. naslov europskog prvaka te UEFA-inu Ligu nacija 2018./19.

Komentara 1

Avatar Behemot
Behemot
16:07 09.01.2023.

Skužili su da momak i nije tako loš kada je u grupi koja je imala 2 polufinalista SP-a osvojio 4 boda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije