Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATSKI PAD

Poljud upao u duboku krizu: Navijači zazivaju povratak neprežaljenog trenera

Zagreb: Trener Hajduka Valdas Dambrauskas
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
10.04.2024.
u 14:10

Nije poznato koliko je Dambrauskas uopće zainteresiran za tu soluciju, čak i u teoriji. Ugovor s trenutnim klubom vrijedi mu dvije godine, a trenutno na otočnoj državi istočnog Mediterana postiže solidne rezultate

Premda ju je teško opisati kao iznimno uspješnu, Hajdukova sezona 2023/24. definitivno je zanimljiva. Početna euforija nakon pobjeda u derbijima dovela je do izgaranja i otpuštanja Ivana Leke. Klupu je preuzeo Mislav Karoglan pa nenadano nanizao pobjede da bi u protekla dva tjedna bijeli doživjeli potpuni raspad sistema i poraze u dva uzastopna derbija protiv Dinama i jednom protiv Rijeke, ispali iz Hrvatskog kupa i utrke za naslov prvaka Hrvatske.

Nakon drugog poraza od Dinama pripadnici Torcide provalili su na teren pa potjerani s travnjaka započeli sukob s policijom na tribinama i gradskim ulicama. Za vikend su igrali Jadranski derbi na Rujevici, a novi poraz (1:0) koštao je posla trenera Karoglana i predsjednika Lukšu Jakobušića. Trener je sporazumno raskinuo ugovor, a odlukom Nadzornog odbora smijenjen je Jakobušić. Na klupi će Karoglana zamijeniti do sada pomoći trener Jure Ivanković, ali klub treba razmišljati o dugoročnom rješenju.

VIDEO Potres u Hajduku: Smijenjen predsjednik Lukša Jakobušić!

Navijači imaju svoje kandidate. U pričama se nerijetko spominje aktualni izbornik Slovenije, Matjaž Kek, koji je do sada vodio Maribor, Al-Ittihad i Rijeku. Velika želja navijača je bivši trener Valdas Dambrauskas, trenutno na klupi ciparske Omonije. Nema sumnje zašto im je upravo on ostao u dobrome sjećanju.

Još u svibnju 2022. godine s Hajdukom je u finalu Hrvatskog nogometnog kupa porazio Rijeku i osvojio prvi trofej bijelih nakon devet godina. Time je pridobio simpatije svih navijača, a samo su bile jače što se bolje borio u utakmicama Hrvatske nogometne lige. Međutim, sve se okrenulo u rujnu iste godine kada je nakon poraza od Šibenika dobio otkaz.

Kako se na klupi Poljuda traži trajnija solucija od Ivankovića navijači su se sjetili svog bivšeg trenera i putem Instagrama ga obasuli porukama poput: "Vrati nam se", "u Splitu si uvijek dobrodošao" i "za tebe uvijek ima mjesta u klubu". Dakako, nije poznato koliko je Dambrauskas uopće zainteresiran za tu soluciju, čak i u teoriji. Ugovor s trenutnim klubom vrijedi mu dvije godine, a trenutno se, s četiri boda manje od vodećeg APOEL-a, nalazi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

GALERIJA Rijeka slavila u derbiju (1:0). Hajduku propale sve šampionske nade

Zagreb: Trener Hajduka Valdas Dambrauskas
1/10

Komentara 9

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
14:56 10.04.2024.

Navijači?? Na koga se misli točno? Gdje se to oni oglašavaju pa se zna? Ili netko pušta balone u nedijski prostor? Hajduku treba ozbiljan trener, stranac koji ce pojazati srednji prst onima kojih su se dosadašnji bojali. Uključujući i Livaju.

KO
Korda
18:37 10.04.2024.

Jedini spas za Hajduk je privatizacija i zabrana bilo kakvog mjesanja navijaca u stvari o kojima ne znaju nista. Ti ulicari su i doveli do propasti kluba.

Avatar Karlovačko
Karlovačko
16:27 10.04.2024.

To je isto kad sanjas neki lijepi san pa se probudis i bude ti zao pa zatvoris oci ponovo i kazes e sad moram nastaviti gdje sam stao ali san ne ide na oci nikakao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije