Naslovnica Sport Borilački sport

Pokrajac o incidentu mladog borca: Tolerancije za nasilje nema!

Hrvatska MMA liga najstrože je osudila ponašanje borca Philipa Šarića (19) koji je u noći na nedjelju sudjelovao u tučnjavi sa zaštitarom Z. J. (35) ispred kluba In Bar na zagrebačkom Jarunu.
21. veljače 2013. u 10:35 0 komentara 20 prikaza
Philip Šarić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Hrvatska MMA liga najstrože osuđuje ponašanje Philipa Šarića (19) koji je u noći na nedjelju sudjelovao u tučnjavi sa zaštitarom Z. J. (35) ispred kluba In Bar na zagrebačkom Jarunu. Mladi Šarić bio je član kluba Croatian Top Team i natjecao se u prvom krugu Hrvatske MMA lige gdje je izgubio od Patricka Pereše (Trojan Pula).

Samim time, više se ne natječe unutar Hrvatske MMA lige. U slučaju da je prošao prvi krug, stav Hrvatske MMA lige bio bi jasan – svaki istup borca Hrvatske MMA lige koji iskače izvan okvira hrvatskih zakona, organizacija MMA lige najstrože osuđuje i trenutno diskvalificira iz daljnjeg natjecanja. Sustavnom organizacijom natjecanja, Hrvatska MMA liga daje priliku borcima da demonstriraju sport, a ne nasilje.


Igor Pokrajac, bivši trener Philipa Šarića, na incident se osvrnuo riječima:

- Znaju se pravila u našem timu. Ne dopuštamo takve ispade. Šarić je već prije bio upozoren zbog svoga ponašanja. On je mlad i neiskusan, ali pravila vrijede za sve i moraju se poštivati. Ovim činom on je sam sebe isključio iz Croatian Top Team-a. Tolerancija na nasilje je jednaka nuli kod nas. Način borbe kojim se mi bavimo je sportski okršaj u MMA kavezu – oštar je bio Pokrajac.


Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.