Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Ovako su prikazivali Matu Parlova, koji vam se kip više sviđa?

Kip Mati Parlovu
Pixsell
05.05.2021.
u 13:09

U Fažani je prije tri godine podignut spomenik Parlovu koji je sasvim drukčiji od onoga u Puli

Kip legendarnom Mati Parlovu, najuspješnijem hrvatskom sportašu 20. stoljeća, koji je prije nekoliko dana predstavljen u Puli izazvao je dosta reakcija građana. Mnogim Matinim sugrađanima jako smeta što je ovaj neponovljivi boksač neprepoznatljiv. Nije u svojoj boksačkoj pozi već ga je ugledna kiparica Marija Ujević-Galetović "obukla" u kaput.

– Zar taj čovjek nije bio boksač? Po čemu je ovo, pobogu, spomenik Mati!? Ovo može biti bilo tko... Nadam se da isti umjetnik neće raditi i skulpturu Marijanu Benešu.. – neke su od reakcija.

S druge strane, u Fažani je prije tri godine podignut spomenik Parlovu koji je sasvim drukčiji, a slavni je sportaš prikazan bez majice, s rukavicama u boksačkom gardu. Taj je kip napravljen u bronci u prirodnoj veličini. Visok je 240 centimetara s postoljem, dok je visina samog kipa 190 centimetara. Spomenik je rad akademskog kipara Ante Jurkića.

Pogledajte stoga ova dva Matina kipa i u anketi i komentarima nam odgovorite koji vam se više sviđa.

Kip Mati Parlovu u Puli

Kip Mati Parlovu
1/10

Kip Mati Parlovu u Fažani

Kip Mati Parlovu
1/7
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Mali Berica
Mali Berica
14:42 05.05.2021.

Spomenik u Puli je potpuno promašen, uopće ne izgleda kao boksač nego kao nekakav znanstvenik u mantilu. Također mi nije jasno što Fažana ima s Matom Parlovom?! Koliko znam on je Dalmatinac koji je živio u Puli.

DU
Deleted user
14:30 05.05.2021.

smijem li ja tu umjetnicu nazvati blesačom?

HO
Hotspot
15:04 05.05.2021.

pulski spomenik je tragedija i izrugivanje mati parlovu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije