Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IGRAO

Otkriven nevjerojatan razlog zbog kojeg su Francuzi odbacili Benzemu i nisu ga željeli na SP-u

Karim Benzema
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
26.12.2022.
u 12:16

L'Equipe sada donosi razloge zbog kojih Benzema nije igrao za Francusku - izbornik je podlegao pritisku nekih igrača u reprezentaciji koji nisu željeli igrača Reala.

Francuski nogometaš Karim Benzema putem društvenih mreža nedavno je objavio kako više neće igrati za francusku reprezentaciju, za koju je tijekom karijere skupio 97 nastupa i pritom postigao 37 pogodaka. Premda je u Lyonu, a pogotovo kasnije u madridskom Realu, ostvario impresivnu klupsku karijeru, kao reprezentativac Francuske nije imao ni blizu toliko uspjeha.

Zbog ozljede bedrenog mišića Benzema je otpao iz francuske reprezentacije uoči samog početka SP-a u Kataru, gdje je Francuska u sjajnom i dramatičnom finalu poražena od Argentine. No, dok je turnir trajao Benzema se oporavio te se mogao priključiti momčadi tijekom nokaut faze.

Međutim, francuski izbornik Didier Deschamps nije želio odgovarati na pitanja hoće li vratiti napadača Reala, inače aktualnog osvajača Zlatne lopte, a i Benzema je u jednom trenutku, prije finalne utakmice, putem društvenih mreža jasno poručio - „nisam zainteresiran“.

L'Equipe sada donosi razloge zbog kojih Benzema nije igrao za Francusku - izbornik je podlegao pritisku nekih igrača u reprezentaciji koji nisu željeli napadača Reala. Prije donošenja odluke održan je sastanak na kojem su bili Benzema, Antoine Griezmann, Hugo Lloris i Paul Pogba.

Povratku Benzeme najviše se protivio Antoine Griezmann. Zasmetalo ga je što se Benzema stavlja u prvi plan, točnije da će njegovim dolaskom biti gurnut u sjenu. Bez Benzeme u momčadi bio je najveća zvijezda uz Mbappea i dobio je veliku medijsku pozornost.

Komentara 7

ST
Startrack
14:40 26.12.2022.

Daje Benzema igrao bili bi svjetski prvaci.

UJ
ujna
19:33 26.12.2022.

Nije igrao jer nije dovoljno crn

ST
stefj
15:24 26.12.2022.

Ne bi se uklopio u ekipu. Naročito tamo pred produžetke u finalu... Osim toga, ako se počne igrati na jednog igrača, ne može se igrati na više njih. Ovako svi znaju kome treba dodati i koga tražiti u napadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije