Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BALKANSKA LIGA

Osniva se liga bivše Jugoslavije?! U hrvatskom savezu otkrili hoće li se pridružiti

Odbojka
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
07.11.2018.
u 21:36

– Ne dolazi u obzir da Savez pristane da naši klubovi igraju Balkansku ligu. Mi iz MEVZA-e ne izlazimo, a ako netko od klubova iz Srbije ili BiH želi u MEVZA-u, dobro došli – rekao je Ante Baković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza

Pojedini odbojkaški treneri (Igor Lovrinov, Ivan Rančić, Rade Malević) podržali su ideju kako bi bilo super da hrvatski klubovi igraju regionalnu ligu s klubovima s područja bivše Jugoslavije, po uzoru na košarkašku ABA ligu. No ništa od toga se neće dogoditi. Jer, hrvatski klubovi već godinama igraju u srednjoeuropskoj MEVZA ligi, zajedno s klubovima iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Češke i Slovačke. Balkanski savez objedinjuje klubove iz Srbije, Turske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Grčke, Cipra, Rumunjske, Crne Gore i Moldavije.

– Moje je mišljenje da bi regionalna liga za hrvatske klubove bila bolje rješenje od MEVZA-e. Bilo bi tu puno jakih klubova poput Vojvodine, Budve, Brčkog, ACH Volley Ljubljane, Jedinstva iz Bijelog Polja, Novog Pazara, Budućnost iz Podgorice. A hrvatskim klubovima trebaju jače utakmice jer nam je liga dosta slaba – istaknuo je Rančić.

Ante Baković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, kaže:

– Ne dolazi u obzir da Savez pristane da naši klubovi igraju Balkansku ligu. Mi iz MEVZA-e ne izlazimo, a ako netko od klubova iz Srbije ili BiH želi u MEVZA-u, dobro došli – zaključio je Baković.

>> Pogledajte što Dinamove legende Krasnodar Rora i Robert Prosinečki kažu uoči povijesne utakmice

Ključne riječi

Komentara 52

PI
pinkec
06:38 08.11.2018.

Neki još plaču za bivšom propalom državom!!? Pomirite se drugovi, nema je i neće je nikad više biti! Bratstva i jedinstva nikad i nije bilo!

ER
EroK
06:46 08.11.2018.

Drugovi, jel vam žao, jel vam žao, rastanak se odavno odmakao ... ? Ni slučajno!

ST
stipe123
22:01 07.11.2018.

Srbija svetska velesila u muškoj i ženskoj odbojci treba da igra sa kojekakvim levacima? Hvala, drugi put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije