Naslovnica Sport Ostali sportovi

Osniva se liga bivše Jugoslavije?! U hrvatskom savezu otkrili hoće li se pridružiti

– Ne dolazi u obzir da Savez pristane da naši klubovi igraju Balkansku ligu. Mi iz MEVZA-e ne izlazimo, a ako netko od klubova iz Srbije ili BiH želi u MEVZA-u, dobro došli – rekao je Ante Baković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza
07. studenoga 2018. u 21:36 52 komentara 5214 prikaza
Odbojka
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Pojedini odbojkaški treneri (Igor Lovrinov, Ivan Rančić, Rade Malević) podržali su ideju kako bi bilo super da hrvatski klubovi igraju regionalnu ligu s klubovima s područja bivše Jugoslavije, po uzoru na košarkašku ABA ligu. No ništa od toga se neće dogoditi. Jer, hrvatski klubovi već godinama igraju u srednjoeuropskoj MEVZA ligi, zajedno s klubovima iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Češke i Slovačke. Balkanski savez objedinjuje klubove iz Srbije, Turske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Grčke, Cipra, Rumunjske, Crne Gore i Moldavije.

Natko Zrnčić Dim TREBA 50.000€ Poznati hrvatski sportaš: Nemam čime platiti trenera, izbacili me iz reprezentacije...

– Moje je mišljenje da bi regionalna liga za hrvatske klubove bila bolje rješenje od MEVZA-e. Bilo bi tu puno jakih klubova poput Vojvodine, Budve, Brčkog, ACH Volley Ljubljane, Jedinstva iz Bijelog Polja, Novog Pazara, Budućnost iz Podgorice. A hrvatskim klubovima trebaju jače utakmice jer nam je liga dosta slaba – istaknuo je Rančić.

Ante Baković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, kaže:

Blatomet NEOBIČNO Jedini turnir u Hrvatskoj: Jeste li ikada vidjeli ovaj sport?

– Ne dolazi u obzir da Savez pristane da naši klubovi igraju Balkansku ligu. Mi iz MEVZA-e ne izlazimo, a ako netko od klubova iz Srbije ili BiH želi u MEVZA-u, dobro došli – zaključio je Baković.

>> Pogledajte što Dinamove legende Krasnodar Rora i Robert Prosinečki kažu uoči povijesne utakmice

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • pinkec:

    Neki još plaču za bivšom propalom državom!!? Pomirite se drugovi, nema je i neće je nikad više biti! Bratstva i jedinstva nikad i nije bilo!

  • EroK:

    Drugovi, jel vam žao, jel vam žao, rastanak se odavno odmakao ... ? Ni slučajno!

  • miran:

    Nemojte! Nikako. Tavorite tu gdje jeste. MEVZA i jeste pravo mjesto za vas.