Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kup Krešimira Ćosića

Osijek iznenadio premijerligaša Alkar i izborio prvi plasman na Final Eight

Matija Habljak/Pixsell
29.11.2023.
u 22:16

Malo je nedostajalo da Samobor sa bivšim reprezentativcem Krunom Simonom iznenadi vodećeg prvoligaša Kvarner, dok su Dinamo, Zadar i Dubrava izborili uvjerljive pobjede

U prvih pet utakmica osmine finala Kupa Krešimira Ćosića najviše je odjeknula pobjeda prvoligaša Vrijednosnice Osijeka nad premijerligašem Alkarom (81:78). Osječanima je to prvi plasman među završnih osam klubova nacionalnog kupa pa radost domaćina, i posebnost trenutka, bila tim veća.

Kod domaćina prednjačili su Ashton (25 koševa) te Budimir (16), Vladović (13) i Kujundžić (13) dok se kod gostiju, iznad ostalih, izdizao Blatančić (22 koša).

Tri razlike u korist domaćina završila je i utakmica u Rijeci između dvaju prvoligaša u kojoj je domaći Kvarner pobijedio Samobor (88:85) predvođen bivšim reprezentativcem Kruno Simonom (7 koševa, 7 skokova, 11 asistencija). Da je Simona bolje služio šut (3-11) možda bi i Samoborci slavili prvi ulazak na Final Eight Ćosićeva kupa no za takvo što Pavičićevih 28, Levanićevih 18 i Jacovićevih 17 nije bilo dovoljno. Sastav Riječana predvodio je razigravač Paolo Marinelli (22 koša, 8 asista) a asistirali su mu Lisica (23 koša) i Čakarun (19 koševa, 5 asista).

Preostale tri utakmice završile su uvjerljivim pobjedama favorita. Dubrava je u gostima deklasirala Bosco (90:48) a Zadar je uz 28 koševa pričuve Krševana Klarice rutinski eliminirao Dubrovnik (84:56). Bez izgleda za iznenađenje bili su i košarkaši Šibenke koji su u Zagreb, na megdan Dinamu, došli bez oba startna centra (Topolović, Paić) i startnog beka Juraja Pleadina a tijekom utakmice ozlijedio im se i Luka Babić (gležanj).

Čak šestorica dinamovaca bili su dvoznamenkasti (Kraljević 17, Majić 15, Novačić 13, Vučić 12, Nakić-Vojnović 11, Garafolić 10) pa je trener Josip Sesar imao prostora omogućiti pokoju minutu na parketu i klincima s klupe, Rukavini i Pavlicu.

Da bi se kompletirao završni turnir osmorice trebaju se odigrati još tri utakmice i one će se dogoditi u različitim terminima: Jazine - Cedevita Junior (6. prosinca), Cibona - DepoLink Škrljevo (12. prosinca) i Zabok - Split (23. prosinca).

Završni turnir osmorice Ćosićeva kupa igrat će se u veljači.


 


 


 


 


 


 


 


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije